Pizzabunn_1200x500.jpg

Månedens produkt

Nå er pizza tilbake på menyen og det spiller egentlig ingen rolle om det er fredag eller tirsdag – denne pizzabunn-miksen fra Det Glutenfrie Verksted smaker like godt uansett.

- Da eldstemann også fikk cøliaki ble den tradisjonelle fredagspizza’n en liten utfordring. Jeg fikk (heldigvis) masse inspirasjon og hjelp fra ungdommen selv til å lage en miks, og resultatet har blitt så bra!, forteller mamma og gründer av Det Glutenfrie Verksted, Monica Hellmann.  

God, glutenfri pizzabunn!

Fremgangsmåten på miksen: Tilsett 2,5 dl lunkent vann og 2 ss olje, bland godt i kjøkkenmaskin og kjevle deretter ut til en tynn pizzaleiv. Bruk gjerne et ekstra bakeark som gjør det enklere å bruke kjevle til å kjevle ut en tynn og god pizzabunn. Smør på pizzasaus og ta på det pizzafyllet du elsker. Og litt ost på toppen, selvfølgelig!

Lag pizzasnurrer eller calzone
Av samme miks kan du enkelt lage calzone, en stor, eller flere små.
- Jeg lager også ofte pizzasnurrer da de er supre å fryse ned slik at de unge i huset kan ta med i matpakken, eller enkelt tine opp til et mellommåltid, sier Monica.

Pizzabunn-miksen finner du i alle dagligvarer, i tillegg til allergikost.no.

Sjekk detglutenfrieverksted.no for mer inspirasjon/oppskrifter og tips.

Det Glutenfrie Verksted har en rekke glutenfrie, og økologiske bakemikser, alle uten hvetestivelse og med fokus på mindre sukker og mer fiber.