Presse

Pressekontakter
 

altGeneralsekretær

Knut H. Peterson

knut.peterson@ncf.no

Telefon: 958 25 660

 

Inntil 80 000 vet ikke at de har cøliaki

altRedaktør / informasjonskonsulent

Nina Sævik (I permisjon til 2. august)

nina.saevik@ncf.no

Telefon: 976 13 479

 

 

alt

Redaktør / kommunikasjonskonsulent 

Tone Amundsen Nyvold 

tone.nyvold@ncf.no

Telefon: 402 10 538

 

altSeniorrådgiver ernæring

Lise Friis Pedersen

lise.pedersen@ncf.no

Telefon: 934 20 292



Foto: Bård Gundersen


Logo (jpg)

altalt


Noen fakta:

  • 7-8 % av befolkningen tåler ikke gluten. 1-2 % har cøliaki, 5-7 % har ikke-cøliakisk glutensensitivitet, svært få har DH eller hveteallergi.
  • Ca. 100 000 personer har cøliaki, men kun 20 % av disse har fått en diagnose. Det vil si at ca. 80 000 personer går rundt med plager de ikke kjenner årsaken til.
  • Gluten er protein som finnes i hvete, rug og bygg og alle varianter og hybrider av disse kornsortene som durumhvete, spelt, emmer, enkorn, tritikale og kamut.

Mer om:

Brosjyre

Aktuelle saker

S-46-50-Øl_-iStock.jpg
Kun for medlemmer

18 norske glutenfrie håndverksøl

Det er kommet mange gode glutenfrie og norske håndverksøl på markedet. Håndverksøl er ofte svært smaksrike, nyanserte og komplekse, og i spennet fra håndverkspils og lyse ales til de mørkeste stouter, er det mulig å finne det perfekte glutenfrie ølet til enhver anledning i sommer. Her er 18 gode glutenfrie favoritter.

Produktnyheter.jpg

Nye glutenfrie produkter

Det er alltid spennende med nye glutenfrie produkter. Her er mer enn 50 glutenfrie nyheter. 

Pille_croppet_1200x500.jpg

Ny cøliakipille - et fantastisk gjennombrudd!

– Denne pillen beskytter 100 prosent mot gluten. Jeg betrakter dette som et ekstremt viktig skritt fremover for å kunne lage en medisin som kan hjelpe cøliakere, sier professor Knut E. A. Lundin. 

Hadeland-glassverk_1200x534.jpg

Nye medlemsfordeler

Sommeren har gjort sitt inntog, og vi feirer dette med å tilby tre nye fordeler til våre medlemmer.

Årets-gf-bedrift-kake-1000x500.jpg

Har du et GLUTENFRITT FAVORITTSTED?

Norsk cøliakiforening skal igjen kåre Årets glutenfrie bedrifter, og vi trenger din hjelp til å finne frem til bedrifter som er aktuelle til prisen for 2021.

S-18-19-glutenfrie-varer_istock-web.jpg

Produsentene svarer på hvorfor glutenfri mat er dyr og usunn

Glutenfri mat er både dyr og usunn, slår en ny forskningsartikkel fast. – Nyttig og viktig artikkel, sier produsentene. Men hva har de egentlig tenkt å gjøre for at den glutenfrie maten skal bli bedre enn den er i dag?

Klikk på logoene for mer info