Presse

Pressekontakter
 

altGeneralsekretær

Knut H. Peterson

knut.peterson@ncf.no

Telefon: 958 25 660

 

Inntil 80 000 vet ikke at de har cøliaki

altRedaktør / informasjonskonsulent

Nina Sævik (I permisjon til september 2021)

nina.saevik@ncf.no

Telefon: 976 13 479

 

 

alt

Redaktør / kommunikasjonskonsulent 

Tone Amundsen Nyvold 

tone.nyvold@ncf.no

Telefon: 402 10 538

 

altSeniorrådgiver ernæring

Lise Friis Pedersen

lise.pedersen@ncf.no

Telefon: 934 20 292Foto: Bård Gundersen


Logo (jpg)

altalt


Noen fakta:

  • 7-8 % av befolkningen tåler ikke gluten. 1-2 % har cøliaki, 5-7 % har ikke-cøliakisk glutensensitivitet, svært få har DH eller hveteallergi.
  • Ca. 100 000 personer har cøliaki, men kun 20 % av disse har fått en diagnose. Det vil si at ca. 80 000 personer går rundt med plager de ikke kjenner årsaken til.
  • Gluten er protein som finnes i hvete, rug og bygg og alle varianter og hybrider av disse kornsortene som durumhvete, spelt, emmer, enkorn, tritikale og kamut.

Mer om:

Brosjyre

Aktuelle saker

Forskningskonferanse logo.jpg

Norsk cøliakiforenings forskerkonferanse

Den 9. september arrangerer Norsk cøliakiforening en stor forskerkonferanse i Oslo. Her samles cøliakiforskere i verdensklasse og presenterer de siste resultatene innenfor forskning på sine områder.

Tre-bakeledere.jpg

Nye digitale bakekurs for deg som har cøliaki

Nå kan du, som er medlem av NCF, bli med på digitale mini-bakekurs og lære hvordan du baker åtte av våre mest populære oppskrifter. Med på laget er tre av våre dyktige, frivillige bakeledere.

Stortinget,_Oslo,_Norway_(cropped).jpg

Stønaden stoppes 1. juni

Regjeringen kutter grunnstønaden for personer med ikke-cøliakisk glutensensitivitet fra og med 1. juni. – Dette kuttet er helt urimelig, sier generalsekretær i Norsk cøliakiforening, Knut H. Peterson.

Ciabatta-miljø-1200x500.jpg

Månedens produkt - mai

ANNONSE:  Schär Ciabatta har et høyt fiberinnhold (6,8 %), og er bakt med et høyt innhold av surdeig som gir en bedre smak og konsistens. 

webinar_istock-1200x500.jpg

Digitale foredrag

Nå kan du få nytt faglig påfyll rett hjem i din egen stue - og se foredragene akkurat når det passer deg. Er det arv eller miljø som gjør at noen utvikler cøliaki? Hvordan persontilpasse kostrådene best mulig til deg, og hvordan få kresne barn til å spise, er bare noen av foredragene. Tjenesten er eksklusiv for NCFs medlemmer.

Åslaug-og-Reidun-på-skoletur_ny.jpg

Tøff start på livet

Året er 1958. Åslaug Vevle har rukket å bli 8 år, men vekta viser ikke mer enn 12,5 kg – og livet henger i en tynn tråd. Etter utallige legebesøk skjønte endelig en oppvakt lege i Bergen hva som feilte den lille jenta.

Klikk på logoene for mer info