Presse

Pressekontakter
 

altGeneralsekretær

Knut H. Peterson

knut.peterson@ncf.no

Telefon: 958 25 660

 

Inntil 80 000 vet ikke at de har cøliaki

altRedaktør / informasjonskonsulent

Nina Sævik

nina.saevik@ncf.no

Telefon: 976 13 479


 

altRådgiver ernæring

Lise Friis Pedersen

lise.pedersen@ncf.no

Telefon: 934 20 292Foto: Bård Gundersen


Logo (jpg)

altalt


Noen fakta:

  • 7-8 % av befolkningen tåler ikke gluten. 1-2 % har cøliaki, 5-7 % har ikke-cøliakisk glutensensitivitet, svært få har DH eller hveteallergi.
  • Ca. 100 000 personer har cøliaki, men kun 20 % av disse har fått en diagnose. Det vil si at ca. 80 000 personer går rundt med plager de ikke kjenner årsaken til.
  • Gluten er protein som finnes i hvete, rug og bygg og alle varianter og hybrider av disse kornsortene som durumhvete, spelt, emmer, enkorn, tritikale og kamut.

Mer om:

Brosjyre

Aktuelle saker

glutenFRI 4-19_1200x500.jpg

Siste utgave av glutenFRI

I denne utgaven kan du lese om høstens drakamp om grunnstønaden samt få inspirasjon til en tradisjonell kakejul hjemme. Vi har også testet såkalt "glutentestere" og samlet sammen årets glutenfrie produkter i en stor og fin oversikt!

Margret Hagerup alle til web.jpg

Møte med Høyre om grunnstønaden

I dag startet vi dagen på møte med Høyre i Stortinget. Vi møtte Heidi Nordby Lunde, Margret Hagerup og Kristian Tonning Riise som alle sitter i Arbeids- og sosialkomiteen for å argumentere mot ytterligere kutt i grunnstønaden.

Årets glutenfrie bedrift_1200x500.jpg

Årets glutenfrie bedrift er kåret

Vi har delt ut prisen Årets glutenfrie bedrift 2019 til bedrifter innen de tre kategoriene produsenter, konditorier og serveringssteder!

sedler_web1200x500.jpg

Kampen om grunnstønaden

Norsk cøliakiforening (NCF) har denne høsten kjempet mot de nye forslagene om ytterligere kutt i grunnstønaden.

009395_Kent-Even-Grundstad_Visit-Bodoe_web.jpg

Landsmøte i Norsk cøliakiforening

NCF arrangerer landsmøte i Bodø i helgen 26. - 27. oktober. Er du interessert i å vite hva som skjer? Da kan du følge med her, vi har "live-rapportering" av sakene i denne artikkelen fra lørdag kl. 9:00.

bollestad-1200x500-Foto-torbjorn-tandberg.jpg

Åpent brev til Bollestad

I fjor var du vår reddende engel. Du og KrF kjempet for at alle som trenger glutenfri mat for å holde seg friske, skal få en støtte de kan leve med. I år kommer regjeringen med det samme drastiske kuttforslaget  som dere greide å avverge i fjor. Nå som dere er i regjering, trenger vi dere mer enn noensinne. Olaug Bollestad, ikke svikt oss nå!

Klikk på logoene for mer info