Presse

Pressekontakter
 

altGeneralsekretær
Knut H. Peterson

knut.peterson@ncf.no
Telefon: 958 25 660

 

Inntil 80 000 vet ikke at de har cøliaki

altRedaktør / fagansvarlig kommunikasjon
Nina Sævik

nina.saevik@ncf.no
Telefon: 976 13 479

 

 

alt

Kommunikasjonsrådgiver
Tone Amundsen Nyvold 

tone.nyvold@ncf.no
Telefon: 402 10 538

 

altSeniorrådgiver ernæring
Lise Friis Pedersen

lise.pedersen@ncf.no
Telefon: 934 20 292



Foto: Bård Gundersen


Logo (jpg)

altalt


Noen fakta:

  • 7-8 % av befolkningen tåler ikke gluten. 1-2 % har cøliaki, 5-7 % har ikke-cøliakisk glutensensitivitet, svært få har DH eller hveteallergi.
  • Ca. 100 000 personer har cøliaki, men kun 20 % av disse har fått en diagnose. Det vil si at ca. 80 000 personer går rundt med plager de ikke kjenner årsaken til.
  • Gluten er protein som finnes i hvete, rug og bygg og alle varianter og hybrider av disse kornsortene som durumhvete, spelt, emmer, enkorn, tritikale og kamut.

Mer om:

Brosjyre

Aktuelle saker

Smiz - Hanne Lene - 2-kopi.jpg

Mat for en bedre fremtid

Aldri før har bærekraftige mattrender stått mer i sentrum enn nå. Mange av disse trendene bidrar parallelt til et større utvalg av et mer naturlig glutenfritt mattilbud. Her kan du lese om noen bærekraftige matkonsepter og profiler som brenner for mat og klima.

Mennesker som prater_1200x500.jpg

Hva skjer i fylkeslagene?

Pannekakepiknik på Geitmyra i Oslo, glutenfri stand både på Eplefesten på Gvarv, på Gjøvik-Marken og i Kirkenes. Det er bare noe av det som skjer i regi av NCF i forbindelse med cøliakiuka og Vår dag, 24. september.

bakeledere.JPG

Møt noen av våre flotte frivillige

I Norsk cøliakiforening har vi over 40 bakeledere som gjør en formidabel innsats med å arrangere glutenfrie bakekurs rundt om i landet. De bruker godt utprøvde oppskrifter og sprer massevis av glutenfri matglede på hvert et kurs. Her får dere møte tre av dem.

fargerikeblomster-istock_1280x720.jpg

Hurra for cøliakiuka og frivilligheten

Årets cøliakiuke starter i dag, og siden det er Frivillighetens år i år, vil vi sette fokus på frivilligheten i NCF denne uka. Feiringen avsluttes med VÅR DAG på lørdag 24. september. Våre dyktige frivillige gjør en formidabel innsats over det ganske land, og vi retter en stor TAKK til alle som bidrar.

Grove horn_600x350.jpg

Lær å bake glutenfritt

Bli med våre dyktige bakeledere på digitale bakekurs og se hvordan de baker glutenfritt, trinn for trinn! Kursene er kun tilgjengelig for medlemmer. 

Ultraprosessert mat_1280x720.jpg

Litt om ultraprosessert mat

Hva er egentlig ultraprosessert mat, og kan glutenfrie produkter være ultraprosesserte?