Presse

Pressekontakter
 

altGeneralsekretær
Knut H. Peterson

knut.peterson@ncf.no
958 25 660

 

Inntil 80 000 vet ikke at de har cøliaki

altFungerende redaktør / kommunikasjonskonsulent

Tone Amundsen Nyvold

tone.nyvold@ncf.no
402 10 538


 

altRådgiver ernæring
Lise Friis Pedersen

lise.pedersen@ncf.no
934 20 292Foto: Bård Gundersen


Logo (jpg)

altalt


Noen fakta:

  • 7-8 % av befolkningen tåler ikke gluten. 1-2 % har cøliaki, 5-7 % har ikke-cøliakisk glutensensitivitet, svært få har DH eller hveteallergi.
  • Ca. 100 000 personer har cøliaki, men kun 20 % av disse har fått en diagnose. Det vil si at ca. 80 000 personer går rundt med plager de ikke kjenner årsaken til.
  • Gluten er protein som finnes i hvete, rug og bygg og alle varianter og hybrider av disse kornsortene som durumhvete, spelt, emmer, enkorn, tritikale og kamut.

Mer om:

Brosjyre

Aktuelle saker

FRIA_Havre_2018[1].png

Månedens produkt – Fria Havrebrød

Fria Havrebrød er bakt på ren, glutenfri fullkornshavre og inneholder rikelig med gode næringsstoffer. Havrebrødet er derfor det perfekte hverdagsbrødet!

Spørsmålstegn.jpg

FAQ - NAV og grunnstønaden

Forsvinner grunnstønaden når man blir pensjonist? Og hvorfor har ikke alle fått vedtaksbrev fra NAV vedrørende endring av grunnstønaden? Her finner du svar på det meste du lurer på om NAV og grunnstønaden. 

gF1 2019 ny.JPG

Medlemsbladet glutenFRI

I denne utgaven kan dere lese om ny og spennende norsk forskning på cøliaki og om oppfølging av barn.  I denne utgaven kan dere lese om Sine Stokke som både er cøliaker og vegetarianer, og sammen med mamma Linn, deler hun sine beste oppskrifter. Og til dere som ønsker å lage smakfull god mat i én gryte, har vi flere gode oppskrifter med både kjøtt og fisk. Håper det smaker!

fatigue.jpeg

Fatigue ved cøliaki – en ofte oversett plage

Ved Stavanger universitetssykehus forskes det nå på sammenhengen mellom cøliaki og fatigue.

Mel forside.png

Månedens produkt - mars

Møllerens Grov Melblanding er et grovt bakemel som egner seg godt til baking av alle typer bakverk som brød, rundstykker og scones.

vedtak.jpg

Nytt vedtak i grunnstønaden

De som får grunnstønad grunnet fordyrende kosthold, mottar i disse dager brev fra NAV med informasjon om nytt vedtak i forbindelse med grunnstønaden. Dette fordi stortinget vedtok reduserte takster i forbindelse med statsbudsjettet for 2019. De nye takstene gjelder fra mars 2019.

Klikk på logoene for mer info