Aktuelt

oppslag1.jpg

– Ekstra omsorgsdager gir oss en trygghet

23. mars 2020

 – Ekstra omsorgsdager gir oss en trygghet, sier Marius Evensen. Han gleder seg over vedtaket om at foreldre nå får rett til dobbelt så mange omsorgsdager på grunn av korona-viruset. Også foreldre som allerede har en utvidet rett til omsorgspenger, får disse doblet.

mat-ute-1200x500.jpg

Nyt naturen – spis maten ute!

20. mars 2020

I disse dager kan det være ekstra lurt å benytte seg av naturen om været tillater det. Ta med deg maten ut, enten den er ferdig tilberedt og spiseklar eller skal varmes på bål!

Sølja og Ki_1200x500.jpg

Snurr film: Ki blir syk

19. mars 2020

Ki er ikke i form, og blir lei seg da han får vite at han har fått cøliaki. Da er det jammen bra at han har en venn som Sølja. Hun har nemlig hatt cøliaki en stund, og har mange smarte tips å by på.

Handlevogn-(3)_web.jpg

Ingen grunn til å hamstre

13. mars 2020

Det er ingen grunn til å frykte at det vil bli tomt for glutenfrie matvarer, sier produsentene som Norsk cøliakiforening har vært i kontakt med.

Forskning_web.jpg

Cøliaki og koronavirus

06. mars 2020

NCF har mottatt spørsmål fra bekymrede medlemmer angående koronaviruset og cøliaki. Du har antagelig ikke større risiko for verken å få koronaviruset eller bli hardere rammet enn andre, selv om du har cøliaki.

Ultraprosessert mat_1200x500.jpg

Ultraprosessert mat – verre enn sitt rykte?

04. mars 2020

Millioner av europeere risikerer å utvikle flere kroniske sykdommer på grunn av inntak av industrifremstilt mat, eller såkalt ultraprosessert mat. Ferdigmat, posemat, brus, kakemikser, frokostblandinger og godteri – inngår alle i denne kategorien.

454.JPG

Meld dere på sommerens glutenfrie eventyr!

15. januar 2020

Den populære familiecampen vår arrangeres hvert år i slutten av juni i idylliske omgivelser på Elverum folkehøgskule. Masse glade barn, morsomme aktiviteter og bare glutenfri mat!

S 38-39 istockphoto-526181515-2048x2048.jpg

Politisk arbeid om grunnstønaden

17. desember 2019

Norsk cøliakiforening har jobbet intenst og utrettelig med å forklare politikerne hvorfor kuttene i grunnstønaden er uforsvarlige og urimelige. Regjeringspartiene har dessverre ikke tatt våre innspill til følge. Nye kutt er vedtatt fra 1. april 2020, men det betyr ikke at kampen er over. Nå må vi alle jobbe målrettet og samlet videre.

Sandring_NCF (17 of 26).jpg

Tre brødre - én diagnose

05. desember 2018

Hvis et barn får cøliaki er det 10 prosent risiko for at søsken også får sykdommen. I denne familien har alle tre brødrene cøliaki. Men til tross for at sykdommen er den samme, har symptomene vært forskjellige.

cover-gF-1-2020_web.jpg

Siste utgave av glutenFRI

29. november 2019

I denne utgaven får du lese om hvordan det står til med norsk cøliakiforskning, du får møte en av Europas beste motbakkeløpere, og bli med hjem til mesterkokk Tom Victor Gausdal, som lager glutenfritt på hjemmebane. I tillegg får du lekre oppskrifter og gode baketips, som både smaker bedre og er snillere for lommeboken.

Margret Hagerup alle til web.jpg

Møte med Høyre om grunnstønaden

19. november 2019

I dag startet vi dagen på møte med Høyre i Stortinget. Vi møtte Heidi Nordby Lunde, Margret Hagerup og Kristian Tonning Riise som alle sitter i Arbeids- og sosialkomiteen for å argumentere mot ytterligere kutt i grunnstønaden.

Årets glutenfrie bedrift_1200x500.jpg

Årets glutenfrie bedrift er kåret

18. november 2019

Vi har delt ut prisen Årets glutenfrie bedrift 2019 til bedrifter innen de tre kategoriene produsenter, konditorier og serveringssteder!

sedler_web1200x500.jpg

Kampen om grunnstønaden

13. november 2019

Norsk cøliakiforening (NCF) har denne høsten kjempet mot de nye forslagene om ytterligere kutt i grunnstønaden.

009395_Kent-Even-Grundstad_Visit-Bodoe_web.jpg

Landsmøte i Norsk cøliakiforening

23. oktober 2019

NCF arrangerer landsmøte i Bodø i helgen 26. - 27. oktober. Er du interessert i å vite hva som skjer? Da kan du følge med her, vi har "live-rapportering" av sakene i denne artikkelen fra lørdag kl. 9:00.

bollestad-1200x500-Foto-torbjorn-tandberg.jpg

Åpent brev til Bollestad

16. oktober 2019

I fjor var du vår reddende engel. Du og KrF kjempet for at alle som trenger glutenfri mat for å holde seg friske, skal få en støtte de kan leve med. I år kommer regjeringen med det samme drastiske kuttforslaget  som dere greide å avverge i fjor. Nå som dere er i regjering, trenger vi dere mer enn noensinne. Olaug Bollestad, ikke svikt oss nå!

anniken_hauglie_web.jpg

Direkte feil fra Anniken Hauglie:

16. oktober 2019

På NRK Debatten torsdag 10. oktober uttalte arbeids- og sosialminister Anniken Hauglie at «de som har glutenallergi skal fortsatt få dekket sine merutgifter». Men regjeringens forslag til grunnstønad er faktisk enda lavere enn det SIFO selv konkluderer med for menn over 30 år.

Stortinget,_Oslo,_Norway_(cropped).jpg

Kjære politiker - ikke kutt på feil grunnlag

11. oktober 2019

SIFO uttaler at de ikke har noe grunnlag for å si noe om ekstrakostnadene ved et glutenfritt kosthold for barn og unge. Hvordan kan dere da bruke rettferdiggjøre ytterligere kutt for denne gruppen? Voksne cøliakere fikk stønaden sin halvert i fjor, og stønaden er allerede skåret til beinet. Det det er ikke rom for flere kutt nå.

 

Tilsvar Anniken Hauglie.jpeg

Foreslår nye kutt i grunnstønaden

07. oktober 2019

Regjeringen hevder at støtten til glutenfritt kosthold er for høy, og vil redusere satsene. – Her baserer regjeringen seg på feil fakta, og vi vil ta opp kampen for å beholde støtten på dagens nivå, sier generalsekretær Knut H. Peterson i Norsk cøliakiforening.

Månedens produkt Semper_1200x500_4.jpg

Månedens produkt - oktober

02. oktober 2019

Månedens glutenfrie produkt i oktober er Semper Minibaguetter og Semper Minibaguetter med fiber.

S 24-26 Alle tre på trappa Foto Tone Amundsen 3.jpg

Glutenfri matglede

01. oktober 2019

Det startet med en syk gutt og en familie som ville holde på matgleden. Familiens oppskrifter ble etter hvert delt på bloggen «Pappa uten gluten». Nå er Yiannis Filolias og Elisabeth Carlsen aktuelle med «Den store glutenfrie bakeboka».

Resten av innholdet er bare for våre medlemmer

Logg deg inn eller bli medlem

Klikk på logoene for mer info