Aktuelt

Smiz - Hanne Lene - 2-kopi.jpg
Mat for en bedre fremtid

Aldri før har bærekraftige mattrender stått mer i sentrum enn nå. Mange av disse trendene bidrar parallelt til et større utvalg av et mer naturlig glutenfritt mattilbud. Her kan du lese om noen bærekraftige matkonsepter og profiler som brenner for mat og klima.

Mennesker som prater_1200x500.jpg
Hva skjer i fylkeslagene?

Pannekakepiknik på Geitmyra i Oslo, glutenfri stand både på Eplefesten på Gvarv, på Gjøvik-Marken og i Kirkenes. Det er bare noe av det som skjer i regi av NCF i forbindelse med cøliakiuka og Vår dag, 24. september.

Møt noen av våre flotte frivillige

I Norsk cøliakiforening har vi over 40 bakeledere som gjør en formidabel innsats med å arrangere glutenfrie bakekurs rundt om i landet. De bruker godt utprøvde oppskrifter og sprer massevis av glutenfri matglede på hvert et kurs. Her får dere møte tre av dem.

fargerikeblomster-istock_1280x720.jpg
Hurra for cøliakiuka og frivilligheten

Årets cøliakiuke starter i dag, og siden det er Frivillighetens år i år, vil vi sette fokus på frivilligheten i NCF denne uka. Feiringen avsluttes med VÅR DAG på lørdag 24. september. Våre dyktige frivillige gjør en formidabel innsats over det ganske land, og vi retter en stor TAKK til alle som bidrar.

Grove horn_600x350.jpg
Lær å bake glutenfritt

Bli med våre dyktige bakeledere på digitale bakekurs og se hvordan de baker glutenfritt, trinn for trinn! Kursene er kun tilgjengelig for medlemmer. 

Ultraprosessert mat_1280x720.jpg
Litt om ultraprosessert mat

Hva er egentlig ultraprosessert mat, og kan glutenfrie produkter være ultraprosesserte? 

Årets glutenfrie bedrift_1280x720.jpg
Årets glutenfrie bedrift – nominer din favoritt!

Vi fortsetter tradisjonen med å kåre «Årets glutenfrie bedrift» – send inn din nominasjon for 2022!

Øl test4_1280x720.jpg
Årets glutenfrie sumarøl!

Sumaren nærar seg og i den anledning samla NCFU og NCF troppene for å vurdere årets glutenfrie sumarøl!

semper_havre.jpg
Månedens produkt

ANNONSE: Semper havreknekkebrød er et sprøtt glutenfritt knekkebrød med fiber, fullkorn og lavt sukkerinnhold.

sommerkonk2022_1280x720.jpg
Bli med på sommerkonkurranse

Delta i vår lille sommerkonkurranse og bli med i trekningen av vårt nye fine forkle og "Den store glutenfrie bakeboka".

Samtale-med-erneringsradgiver_620x500.jpg
Vil du bli frivillig kursholder på nett?

Brenner du for å hjelpe andre? Vil du hjelpe nydiagnostiserte med råd og informasjon? Eller bidra med at ansatte på skole, SFO og barnehage får kunnskap om barn med cøliaki og glutenfri mat? Nå rekrutterer NCF nye frivillige kursholdere til nettkurs!

pavlova_1280x720.jpg
Perfekte glutenfrie festkaker!

Gjør hele kakebordet glutenfritt! Ingen vil merke forskjellen - bortsett fra at alle kan kose seg like mye. Kaker er faktisk veldig lett å lage glutenfritt, og de smaker minst like godt. Her får du oppskrifter på 12 fantastiske glutenfrie kaker som vil skape fest på kakebordet! 

Spiser is_1280x720.jpg
Ja, vi vil ha glutenfri is!

Selvsagt vil vi ha is når sola skinner! Heldigvis finnes det mange glutenfrie iser på markedet. En hel del iser er også helt uten melk. Her er en oversikt over glutenfrie og melkefrie iser.

Folkemengd_1200x500.jpg
75 % vet ikke at de har cøliaki

Forskning viser at hele 75 % av de voksne som har cøliaki ikke har fått en diagnose. Frem mot den internasjonale cøliakidagen, 16. mai, ønsker vi å rette spesiell oppmerksomhet mot de som går rundt, uvitende, med diffuse plager som skyldes uoppdaget cøliaki. 

Forskning_1440x720.jpg
– Det er få som faktisk får en diagnose

– Det er veldig få med cøliaki som faktisk får en diagnose, sier forsker Eivind Ness-Jensen. Etter å ha analysert 56 000 blodprøver for å undersøke forekomsten av cøliaki blant voksne i Trøndelag, ser han at det er en stor andel cøliakere som ikke har fått en diagnose.

Kanskje du har cøliaki?

Så mange som 50 000 mennesker kan gå rundt med plager som skyldes udiagnostisert cøliaki. 

GLUTENFRI NR2 BRUSCHETTA_1280x720.jpg
Glutenfritt og godt til 17. mai

Skal du arrangere 17. mai-frokost? Eller skal du ha med en rett til koldtbordet? Kanskje du skal grille? Her finnner du tips til delikate og gode glutenfrie retter til nasjonaldagen vår! 

Jordbærkake_1200x500_2.jpg
Tips til et glutenfritt tilbud 17. mai

17. mai samles mange til frokost og festligheter. Å tilby et glutenfritt alternativ er heldigvis enklere enn man tror, enten man lager det selv eller kjøper ferdige produkter.

pulses-gb6e7b9a20_1920.jpg
Belgfrukter – godt for kropp og klode!

Ernæringsrådgiver Lise F. Pedersen forteller litt om hvorfor bønner, linser og erter er så bra for oss – i tillegg får du noen tips til retter som kan nytes til både lunsj og middag. 

Fiber_1280x720.jpg
Hvorfor er fiber så viktig for tarmhelsa?

Kostfiber bidrar til å bygge opp og vedlikeholde tarmen og tarmslimhinnen, og er, av det vi spiser, det som har størst positiv innvirkning på tarmfloraen vår. 
 

Resten av innholdet er bare for våre medlemmer

Logg deg inn eller bli medlem