sjokoladekake_1200x500.jpg

Foto: Marianne Pfeffer Gjengedal

Glutenfri sjokoladedrøm

Kaker og desserter Over 60 min

En drøm for alle som elsker sjokolade. Samtidig er den frisk og god med masse bringebær og krem.

Ingredienser

Sjokoladekakebunn:
65 g meierismør
90 g mørk sjokolade, 70% eller 55%
2 ss melk
90 g mandelmel
1 ss kakao
½ ts bakepulver
2 egg
65 g sukker
 

 

Sjokolademousse:
3 gelatinplater
1,5 dl melk
150 g melkesjokolade
75 g mørk sjokolade
1 klype salt
½ ss sukker
3 dl kremfløte

 

Krem og bær til pynt
3 dl kremfløte
1 ss sukker
2 kurver bringebær til servering

 

Sjokoladesaus
1 dl kremfløte
100 g mørk sjokolade
 

Slik gjør du

Sjokoladekakebunn:

1. Forvarm ovnen til 190 °C. Smør en springform på 20 cm, og ha bakepapir i bunnen av formen.
2. Hakk sjokoladen. Smelt smøret og trekk kjelen vekk fra varmen. Rør den hakkede sjokoladen inn i smøret til det har smeltet sammen. Rør inn melken og sett til side.
3. Pisk egg og sukker til en tykk og lys eggedosis. Rør alt det tørre sammen og sikt over i eggedosisen. Hell i det våte og vend forsiktig sammen så ikke luften går ut av røren.
4. Hell røren i formen og senk ovnstemperaturen til 170 °C når du setter inn kaken. Stek i ca. 20 minutter midt i ovnen. Kaken skal være myk inni, men fast utenpå, som en brownie. Avkjøl helt i formen.

 

Sjokolademousse:
1. Ha gelatinen i en liter med kaldt vann. Hakk sjokoladen, og varm melken til den ryker. Ta melken av varmen, og ha i den hakkede sjokoladen. La stå i et par minutter og rør glatt. Klem vannet ut av gelatinen og smelt gelatinen i sjokoladen. Rør i salt og avkjøl til romtemperatur. Sjokoladen skal bli litt tykkere, men pass på så den ikke stivner.
2. Pisk kremfløte og sukker til en glatt, men litt fast krem. Pisk litt av kremen inn i sjokoladen og vend deretter sjokoladen inn i resten av kremen. Hell over kakebunnen i formen og sett kaldt over natten eller i fryseren i 3 timer.

 

Krem og bær til pynt
1. Pisk kremfløten og sukker til en myk krem.
2. Skjær rundt kaken for å løsne den fra formen og ta av ringformen.
3. Sett kaken på et fint fat og bre kremen oppå kaken. Ha på rikelig med bringebær eller andre bær, og dryss gjerne over litt melis.

 

Sjokoladesaus (kan sløyfes)
1. Varm fløten opp til det ryker og finhakk sjokoladen. Trekk fløten vekk fra varmen og ha i sjokoladen. La stå i et par minutter og rør til en slett sjokoladesaus. Hell over kaken og server.

Kilde: Oppskrift, styling og foto av Marianne Pfeffer Gjengedal for medlemsmagasinet glutenFRI.