Glutenfri pavlova_1280x720.jpg

Foto: Hanne Buxrud / Sentralen AS

Pavlova med frukt og bær

Kaker og desserter Over 60 min

Dette er festkaken som kan varieres i det uendelige. Form den som en krans og pynt med frukt og bær til sommerens festlige anledninger.

Ingredienser

6 eggehviter
3 dl sukker, finkornet
2 ts maisenna
1 ts hvitvinseddik

Krem
3 dl kremfløte
1 dl seterrømme
1 dl bringebærcoulis

Topping
4 fersken
1 nektarin
1 kurv bringebær
1 håndfull moreller
sitronmelisse, mynte eller spiselige 
blomster til pynt. 

Slik gjør du

Forvarm stekeovnen til 160 °C. Ha hvitene i en piskebolle og pisk til de skummer godt. Hell sakte i sukker, bruk gjerne et par minutter på dette. Marengsen skal nå være stiv og blank. Tilsett eddik og maizena og pisk 10 sekunder til. Legg på store klatter i en sirkel på et bakepapir. Skru ned ovnen til 100 °C og stek pavlovaen i 75 minutter. Avkjøl. Pisk kremfløte og rømme til en krem og vend inn bringebærcoulis. Fordel over marengsen. Rens og del frukt og bær og pynt pavlovaen.

Tips!

Grensen for hva som kan toppes på pavlova, går der hvor fantasi og smakskombinasjoner setter grenser. Alt er lov. Revet mørk sjokolade, bare bruk av norske bær, kjøre fullt tropeløp med mango, pasjonsfrukt og ananas. Nøtter, kakestrøsel og bittesmå pikekyss? Et dryss av melis blir aldri feil.

Kilde: Hanne Buxrud / Sentralen AS