Mango- og limesalat med Halloumi

Salater 0 - 20 min

Denne salaten er en saftig og god siderett som gir både syrlighet, saftighet og eksotiske smaker. 

Ingredienser

  • ½ mango
  • 1 stor avokado
  • 1/8 rødløk
  • 2 stilker vårløk
  • 1-2 never friske korianderblader
  • 1 cm rød chili
  • salt og pepper
  • 1 lime, kun saften
  • 1 pakke Halloumi-ost
  • Evt. ½ pose baby-leaf salat

Slik gjør du

1. Skjær mango og avokado i terninger. Finhakk rødløk og skjær vårløken i tynne skiver. Rens chilien for frø. Om du liker små hint av chili kan du finhakke den, men om du liker å få et skikkelig sterkt spark i munnen, skjærer du den i skiver. Bland dette sammen i en bolle og skvis saften av ½ lime over. Smak til med salt og pepper. La det stå å marinere seg i 10-15 minutter, mens du griller Halloumi-osten.

2. Pakk ut osten og la den gjerne renne litt fra seg. Legg osten rett på grillen, og la den ligge til den begynner å få en gylden farge, blir litt mykere i konsistensen og får tydelige grillstriper. Snu rundt til du oppnår samme resultat på den andre siden. Del osten opp i biter og fordel over mango-blandingen. Ønsker du en fyldigere salat kan du blande inn ½ - 1 pose med baby-leaf blader. Server gjerne med grillet lime som du presser over.

 

Tips: Halloumi er en kypriotisk ost som tradisjonelt ble laget av sauemelk, men variantene vi finner i matbutikken i dag er gjerne laget av en blanding av melk fra ku, geit og sau.

 

Foto: Edin Design og Foto