Hummer-5_1200x500.gif

Foto: Edin Design

Grillet hummer med urtesmør

Varmretter 0 - 20 min

Server grillet hummer med urtesmør, glutenfritt brød og eventuelt salat ved siden av.

Ingredienser

 2 porsjoner

  • 100 g romtemperert smør
  • 1 ts tørket ramsløk
  • 1 liten klype tørket chilli
  • 6 blader frisk basilikum
  • revet skall av ¼ sitron
  • saften av ¼ sitron
  • smak til med pepper
  • glutenfritt brød til servering
  • 2 stk hummer *

* Kjøper du hummer fra frysedisken må denne tas opp minimum 8 timer før bruk og tines i kjøleskap. Bruker du fersk hummer må du huske å koke den i saltet vann i 2 minutter. Avkjøl i isvann og oppbevar i kjøleskap frem til videre bruk.

 

 

Slik gjør du

  1. Lag kryddersmøret. Ha romtemperert smør i en blender/kjøkkenmaskin med kniver, sammen med krydder, revet sitronskall og sitronsaft. Bland det godt sammen og fyll det over i en liten skål med lokk. La det stå i kjøleskapet og bli hardt igjen.
  2. Del hummeren i to på langs og fjern paven og tarmstrengen. Er du usikker på hva dette er kan du spørre om hjelp i ferskvaredisken i større matforretninger. Pakk hummeren og smøret i en liten kjølebag om du vil det ta med på tur. Pakk gjerne med en hummertang eller nøtteknekker om du har.
  3. Fyr opp grillen og legg hummeren på, med skallet ned. Smør godt på med smørblandingen og la hummerne grilles i ca. 15 minutter til kjøttet ikke lenger er glassaktig, men fast og hvitt. Spises med det samme. Server med godt glutenfritt brød og salat.