Kan vi steke glutenfri pizza i samme vedfyrte ovn som vi har brukt tidligere, til vanlig pizza?

Vår datter har fått påvist cøliaki og vi er i den bratte læreperioden. I den forbindelse har jeg ett spørsmål. Vi har pleid å bake mye pizza ute i vedfyrt pizzaovn, noe vi nå må finne en ny løsning på. Det vi lurer på er: kan glutenfri pizza stekes i denne samme ovnen på samme flate dersom de stekes først? Ovnen fyres lenge og er oppe i 400-500 grader. Utover det vil alt utstyr være adskilt fra vanlig mel. 

Therese svarer

Det som er viktig i vurderingen av spørsmålet ditt er hvor mye glutenrester (fra tidligere pizzasteking) som kommer over på og kontaminerer den glutenfrie pizzaen. I dette tilfellet vil jeg nok anbefale å steke den glutenfrie pizzaen først (som du skriver), og på en form for underlag (bakepapir/varmesikker form/brett) slik det typisk gjøres på pizzarestauranter. Kos dere med glutenfri pizza fra vedfyrt ovn!