Kan jeg selge hjemmelaget glutenfri bakst, og hva skal til for å få godkjent hjemmeproduksjonskjøkkenet?

Hei, Jeg kontakter dere angående glutenfri bakst og kaker. Jeg planlegger å selge hjemmelagde glutenfrie kaker, og prøver å finne hva jeg burde gjøre for at det skal bli korrekt. Lurer på hva som må til for å få et glutenfri merke, og ha lovlig salg? Er det mulig å ha hjemme produksjon kjøkken med glutenfri godkjent, slik at jeg ikke må teste alle produktene jeg lager daglig? Det ville ha vært litt vanskelig å teste hvert produkt jeg skal lage, da kakene jeg skal lage er ferske. 

Therese svarer

Så flott at du ønsker å starte et utsalg av hjemmelaget bakst! Dette er veldig gode spørsmål, som jeg er nødt til å undersøke litt nærmere før jeg svarer. Ta gjerne kontakt med oss på post@ncf.no, så kan vi forsøke å hjelpe deg videre der. Det er også lurt å ta kontakt med Mattilsynet, siden de skal ha kontroll på det formelle. 
Vi heier på alle dere som ønsker å bidra til et større mangfold av glutenfri bakst!