Kostholdsråd ved uhell

Min datter på 9 år med cøliakidiagnose (siden 6 års alder) fikk ved et uhell servert glutenholdig sandwich på restaurant. Dette resulterte i sterke magesmerter og oppkast med mye slim. Har du noen tips til næringsholdig og betennelsesdempende mat man kan spise ved uhell med inntak av gluten? Jeg finner svært få forskningsbaserte råd på hva man kan gjøre når uhellet først har vært ute. På forhånd takk for svar!

Trond svarer

Det finnes lite råd der ute fordi det er ingen som har kunnet undersøke dette på en forsvarlig vitenskapelig måte. Når reaksjonen setter igang så er det for sent, og det som måtte være igjen i magesekken tømmes ut ved oppkast, som er kroppens beste måte å bli kvitt maten/gluten på. Det er veldig stor variasjon i hvordan man reagerer på slike uhell, så det er lite systematiske råd å gi, utover å lære seg å være forsiktig "the hard way". De glutennedbrytende enzymene vil også komme inn for sent så nei, jeg har ingen gode vitenskaplige råd til deg.

Klikk på logoene for mer info