Takk for maten_1200x500.jpg

Takk for maten!-kampanjen ruller videre

Et viktig fokusområde for NCF er å arbeide for at det på flest mulig steder og arenaer der det serveres mat også skal finnes gode, glutenfrie alternativer.

Vi vil at tilbudet skal være både godt og variert også for de med glutenintoleranse! Med dette som bakgrunn, satte NCF i 2016 i gang kampanjen «Takk for maten!», som også fortsatte inn i 2017. Gjennom denne ønsker vi å påvirke arrangører av større kultur- og idrettsarrangementer til å ha et godt, sunt og glutenfritt tilbud på arenaene, slik at det er mulig også for de mange med glutenintoleranse å få et godt mattilbud når de deltar på disse tilstelningene.

Ved kampanjer som denne er det NCF sentralt som utarbeider opplegg og materiell, mens aktivitetene foregår ute i fylkeslagene. Til «Takk for maten!» ble det laget en egen kampanjebrosjyre og bordskilt, til nytte for de frivillige fra fylkeslaget når de kontakter arrangørene av cuper og stevner og lignende. I brosjyren finner man kortfattet informasjon som gjelder glutenfri mat og håndtering av denne, samt konkrete tips til lettvint glutenfri mat å servere.

I løpet av 2016 fikk vi informasjon om aktivitet på mange forskjellige arrangementer. Noen eksempler er Molde Jazzfestival, Scandia-cup (Sør-Trøndelag), 17. mai-arrangement i Kirkenes, Rally-VM i Nord-Trøndelag, høstkonsert for korps (Hordaland). Når kampanjen nå ruller videre i 2017, satser vi på at «Takk for maten!»-skiltet blir hyppig å se også på arenaene i dette året. Har du tips til arrangement, eller er du kanskje selv med og arrangerer en cup eller lignende? Ta kontakt med NCF der du bor eller oss sentralt (post@ncf.no) for hjelp til glutenfri tilrettelegging på arrangementet!
 

Klikk på logoene for mer info