NCF kurset Matprat

NCF kurset Matprat (Opplysningskontoret for egg og kjøtt) i glutenfri bakst.

altRundt ti ansatte i Matprat og to fra Opplysningskontoret for brød og korn deltok på kurset.

Kurset var delt inn i to deler, en teoretisk del og en praktisk del. I den teoretiske delen så vi nærmere på cøliaki og andre glutenrelaterte lidelser. Vi så også på årsaken, forekomsten, symptomene, diagnostiseringen og oppfølgingen av cøliaki. Til slutt fikk deltakerne gode tips og råd til oppbevaring, tilberedning og håndtering av glutenfri mat. De bad selv om informasjon om hva de kan anbefale av alternative melmikser i de glutenfrie oppskriftene, fordi det får de stadig forbrukerspørsmål om.

Siste delen av kurset var viet til bakingen, og der fikk de prøve seg på en grov, en fin og en søt glutenfri gjærdeig og en glutenfri kake. Kursdeltakerne var veldig flinke og kreative og tydeligvis vant med å bake og lage mat. De tok selv initiativ til å prøve seg fram med ny og spennende bakst, blant annet en kringle med pestofyll som så veldig god ut.

Begge opplysningskontorene ønsker å samarbeide med NCF i forhold til artikler, oppskrifter og ellers annen informasjon som er nyttig for begge parter. Fra før har NCF bidratt til informasjon om cøliaki og glutenintoleranse i Matprats nye læreverk, Matopedia, som skal brukes i faget Mat og helse, noe vi synes har vært veldig positivt.
 

Klikk på logoene for mer info