Magevennligmat-serinakaker - ny.jpg

Bak herlige, sprø serinakaker til jul

Jul 40 - 60 min

Glutenfrie serinakaker er alltid en vinner på kakebordet til jul. Prøv denne herlige oppskriften og la julelukten spre seg i huset.

Ingredienser

Porsjoner: ca. 30 - 35 stk.


320 g Toro Glutenfri fin kakemiks

2 ts bakepulver

2 ts vaniljesukker

150 g romtemperert smør

1 stort egg

100 g sukker

Pynt:
1 eggehvite

0,5 dl hakkede mandler*

0,5 dl perlesukker

Slik gjør du

  1. Bland sammen 250 gram av melet med bakepulver og vaniljesukker i en bolle. Mål opp de siste 70 grammene med mel og sett de til side.
  2. Del smøret i biter og smuldre det inn i melblandingen. Visp sammen egg og sukker og tilsett i blandingen. Jeg bruker først en slikkepott til å blande alt godt sammen og går deretter over til å kna med hendene når deigen har samlet seg. Tilsett de siste 70 grammene med mel, litt etter litt, til du har en fast deig som er myk, men ikke klissete. Det er ikke sikkert du trenger å bruke alt melet.
  3. Del deigen i to og rull til pølser, ca.1,5 cm tykke. Del de opp i biter som er like store og trill bitene til kuler. Legg, med god plass mellom hver, på et bakepapirkledd stekebrett. Bruk en gaffel til å trykke de litt ned, slik at de blir flatere på toppen med riller på.
  4. Visp en eggehvite lett og pensle på kakene. Strø hakkede nøtter og perlesukker over. Stek kakene i midten av ovnen på 200 grader i ca. 8-10 minutter, til de har fått en lys gyllen farge. Avkjøl på rist.

Oppbevar kakene i en tett boks.
 

*Tips: Tåler du ikke mandler? Bruk pekannøtter til topping i stedet! Det er mange som har både allergi og intoleranse for mandler, og i tillegg er det høyFODMAP over 12 gram. Pekannøtter har en mild, god og litt karamellaktig smak når det stekes sammen med sukker - så er et utmerket alternativ for å gjøre serinakakene allergivennlig.

Oppskrift og foto: Julia Edin

 

Klikk på logoene for mer info