Magevennligmat-Havreflarn ny.jpg

Glutenfrie havreflarn med klementinkrem

Jul 40 - 60 min

Sprø, glutenfrie havreflarn med silkemyk smørkrem med klementinsmak er en ny vri på en gammel julefavoritt. 

Ingredienser

Oppskriften gir ca. 30 enkle eller 15 doble havreflarn

75 g smør

100 g Glutenfri havregryn

2 ss Toro Glutenfri fin kakemiks

1 ts bakepulver

1 egg

125 g sukker

 

Til mandarinsmørkrem:

150 g smør

3 dl melis

1 eggegule

revet skall av 1 klementin

saften av ½ klementin

Slik gjør du

  1. Smelt smøret i en gryte og hell over havregryn, melblanding og bakepulver.
  2. Pisk egg og sukker til eggedosis.Vend havregryn-blandingen forsiktig inn i eggedosisen med en slikkepott. La den stå ca.15 min å svelle.
  3. Finn frem 2-3 bakepapirkledde stekebrett. Bruk en teskje til å lage små topper. Jeg lager mine litt mindre enn vanlige, ca ½ teskje per topp, fordi jeg ønsker å bruke de som doble kjeks. Pass på å ha godt med avstand mellom de.
  4. Stek havreflarn på 200 grader, litt ned i ovnen, i 5-7 minutter. De er ferdige når de er gylne og litt brune i kantene. Avkjøl på papiret før du flytter de over på rist.
  5. Bland alle ingrediensene til klementinsmørkremenen - husk å vaske klementinskallet godt i lunket vann for å få vekk voks, før du fin-river skallet. Visp til du har en glatt og myk krem. Blir den for myk kan du ha den litt i kjøleskapet igjen, så stivner den - men pass på så du ikke blander så mye at kremen skiller seg. Ha kremen over på en sprøytepose, med ønsket stor stjernetupp - eller klipp et hull på rundt 1 cm.
  6. Par havreflarn to og to i cirka samme størrelse. Sprøyt en ring med smørkrem på den ene glatte siden av en kjeks og sett den andre på toppen. Press forsiktig ned, så kremen klemmes ut til kanten.
  7. Oppbevar i kjøleskapet frem til de skal spises.

Klikk på logoene for mer info