Magevennligmat-delfiakake -ny.jpg

Delfiakake med Cooky-kjeks

Jul 40 - 60 min

Glutenfri delfiakake med kjeks, gelétopper og marsipankuler. Er det mulig å si: Nei, takk til et stykke?

Ingredienser

Passer til en liten brødform

 

250 g (1 pakke) Delfiafett

250 g glutenfri kokesjokolade*

4 ss sterk kaffe

2 egg

3 ss sukker

5-7 stk Double Coooky-kjeks (Glutenfri variant av Oreo)

5-7 stk. Semper Havredigestive-kjeks

100 g marsipan

 

Til pynt:

1 pose geletopper

ca.4-6 Coooky-kjeks

Marsipankuler som du lager selv eller kjøper ferdig.**

Slik gjør du

  1. Finn frem et bakepapir og en liten brødform (ca. 1,2 liter). Hold bakepapiret under lunkent vann og kna det sammen. Rist det godt før du former og kler brødformen innvending med bakepapiret.
  2. Del delfiafettet og sjokoladen i biter og smelt over vannbad. Rør inn kaffen når alt er smeltet og godt blandet. La sjokoladeblandingen avkjøles til rundt 38 grader.
  3. Pisk egg og sukker til eggedosis. Tilsett den avkjølte sjokoladeblandingen i tynn strålen mens du rører til du har en jevn og fin røre.
  4. Del marsipan i tynne skiver og hakk opp ca. 5 Cooky-kjeks i biter. Om du ønsker en klassisk variant av Delfiakaken kan du kutte ut Coooky-kjeksen og heller legge et ekstra lag med marsipan, Havredigestive-kjeks eller geletopper.
  5. Legg røren lagvis i formen sammen med Havredigestive-kjeks, marsipan og Coooky i biter.
  6. Sett kaldt i en halvtimes tid, slik at den rekker å tykne litt på toppen, før du pynter med kjeks, marsipankuler og geletopper.
  7. La deretter kaken stå kaldt, helst over natten, og frem til den skal serveres.

Delfiakake har god holdbarhet i kjøleskap, men kjeksene blir etterhvert mykere og mykere. Den kan også fryses.

 

* Vi har brukt Dronning sjokolade fra Freia, men denne kan inneholde spor av gluten.

** Vi har laget marsipankulene selv selv og rullet dem i spiselig gullpulver

Tekst og foto: Julia Edin

Klikk på logoene for mer info