IMG_7098.jpg

Eltefritt brød med bokhvete og teff

Bakverk Over 60 min

Å lage eltefritt brød er en enkel måte å bake på, selv om det tar lang tid. Du trenger lite gjær, men når brødet steker vil du se at det hever seg til å bli luftig og flott, og det holder seg saftig i flere dager.

Ingredienser

1 brød

Ingredienser:

• 250 g Semper Bokhvete og Teff mel

• 250 g Semper lys melmix

• ¼ ts tørrgjær

• 1 ss fiberhusk/psyllium

• 2 ss linfrø

• 4 ss glutenfrie havregryn

• 1 ts salt

• 1 ss sirup

• 1 1/2 dl rømme

• 3 dl lunkent vann

• Ca. 50 g glutenfritt mel til utbaking

Slik gjør du

Ha alle de tørre ingrediensene i en stor bolle. Bland sammen de våte ingrediensene og hell over melblandingn mens du rører godt. Du vil da få en klissete deigrøre. Sett på lokk eller dekk med folie, og la den heve i romtemperatur over natten. Etter 12 timer har du en luftig og lett deig som er ganske klissete. Strø godt med mel på et bakepapir eller en silikonmatte og velt deigen ut. Dryss rikelig med mel over deigen og fold den på midten: legg den ene halvdelen over den andre. Gjenta dette (strø mel for hver gang) opptil 10 ganger til du kjenner at deigen henger bedre sammen og gir litt motstand.

Legg deigen tilbake i bollen og dekk den til med lokk eller folie. La den etterheve mens du setter en ildfast form eller gryte med lokk inn i en kald stekeovn. Min form er 21 cm i diameter. Sett så ovnen på 250 °C, slik at både ovn og form varmes gradvis opp.

Når ovnen er klar tar du formen ut, strør litt mel i bunnen og legger forsiktig deigen i. Strø litt sesamfrø på toppen og sett på lokket igjen. La brødet steke i ovnen med lokket på i ca. 30 min. Ta så av lokket. Hvis brødet har en fin gyllen farge og høres hult ut når du dunker på det er det ferdig stekt. Er det fortsatt lyst og virker uferdig, kan du sette ned varmen til 200 grader, og steke det videre i ca. 10 -15 min uten lokk.

Klikk på logoene for mer info