elverum strand topp.jpg

Elverum folkehøgskule ligger like ved Sagtjernet, og her er det fint å bade eller padle kano.

Bli med på glutenfri familiecamp!

Vi arrangerer glutenfri familiecamp hvert år på Elverum Folkehøgskole. Idylliske omgivelser og hyggelige opplevelser gjør at mange kommer tilbake år etter år. Barna får nye venner, og alle vet hvordan det er å ha cøliaki. Her er det rett og slett godt å være for store og små, så bli med på leir! 

 

Tekst: Lise Friis Pedersen og Tone A. Nyvold
Foto: Eivind Høimyr


FAMILIECAMPEN 2020 IKKE AVLYST

En gledelig nyhet er at det nå ser ut til å bli Familiecamp i sommer. Alle deltakere får informasjon direkte, og det åpnes ikke for flere påmeldinger nå. Hvis noen ønsker å trekke sin påmelding, har vi satt fristen til 1. juni.


altVelkommen til glutenfri familiecamp på Elverum folkehøgskule 24. - 28. juni 2020. Her blir barna kjent med andre barn med cøliaki, og foreldre får både faglig påfyll og god anledning til å utveksle erfaringer med andre foreldre. Det er morsomme aktiviteter, og alle måltider er selvfølgelig glutenfrie! Dette er et sted som gir gode barndomsminner, og mange kommer tilbake år etter år.

Idylliske rammer

Familiecampen holdes på Elverum folkehøgskule, ca 1,4 km fra Elverum sentrum. Skolen er omgitt av flotte grøntområder, og har blant annet fotballbane, skateboardrampe og utendørs volleyballbane.

Det er kort vei til Sagtjernet med badeplass, og her er det muligheter for både bading og kanopadling. Det er gode turmuligheter i nærheten, og det er flere stier og veier som er ypperlig egnet for løping, terrengsykling og fotturer, så ta gjerne med sykler eller sparkesykler om dere vil komme dere litt rundt.

Elverum ligger snaue to timer fra Oslo og litt over en time fra Lillehammer i kjøreavstand hvis man velger å reise med bil. Velger man kollektivt kan man reise med buss eller tog til Elverum fra Oslo. Reiser man med fly går det flybuss direkte fra Gardermoen til Elverum.

God start

Dagene starter med god glutenfri frokost med nybakte rundstykker i hovedbygningen. Deretter er det felles morgensamling for å snakke litt om hva som skal skje i løpet av dagen. Litt sang og musikk, og kanskje noen ord til ettertanke, gir en fin start på dagen. Deretter går det slag i slag med foredrag, aktiviteter og utflukter! 

altAv aktiviteter på familiecampen kan vi nevne:

 • Mange interessante foredrag, blant annet av lege og ernæringsfysiolog
 • Bakekurs og formingsaktiviteter for både barn og voksne
 • Drama-, idretts- og friluftsaktiviteter for barn. Høydepunkt for mange er innspilling av musikkvideo.
 • Minimesse med utstilling og salg av glutenfrie produkter på åpningsdagen
 • Erfaringsutveksling i grupper for de voksne
 • Sosialt samvær og underholdning med sang og musikk. Leiren blir avsluttet med en festkveld med middag, og fremføring av det barna har gjort eller lært i løpet av oppholdet.

Et mer detaljert program legges ut nærmere campen.

Kule barnevakter

Ungdommer fra NCFU stiller som barnevakter slik at foreldre kan delta på aktiviteter når det er lagt opp til det. Og ungdommene er populære og flotte rollemodeller, som selv
vet hvordan det er å ha cøliaki.

Barn født i 2010 eller tidligere kan være med i Juniorklubben, som til tider vil ha
eget opplegg. En av postene på Juniorklubbens program er «blåtur» med overnatting.
Ungdommer fra NCFU vil hjelpe til både som barnevakter og i Juniorklubben.

altMaten

Alle som har vært på Elverum trekker fram den fantastiske maten. Trine Davidsen er matmor på leiren, og sørger for en overflod av nybakte rundstykker, kaker og andre godsaker. Alt som blir servert er selvfølgelig glutenfritt.

Glutenfri matmesse

Det vil også i år bli arrangert glutenfri matmesse med mange ulike utstillere på ankomstdagen, så det lønner seg å komme tidlig.

Man må være medlem (minst en i hver familie) for å delta på familiecampen. Frist for påmelding er 1. mai. 2020. Påmeldingen er bindende! For mer informasjon om påmelding, se her.

Velkommen til Elverum!
Vi gleder oss til å treffe dere!

 

 

 

 

Fredrik2.jpg

10 år på Elverum Familiecamp

- Det er en fantastisk plass å være for store og små!

Cøliakikids.jpg

Cøliakids – vi tar over verden

Sjekk ut denne kule musikkvideoen som barna laget på Elverum familiecamp!

alt

 

 

 

 

 

 

 

Innkvartering og pris

På familiecampen kan man velge mellom to ulike innkvarterings-alternativ:

 • 1-3 sengs rom eller leilighet med toalett/dusj på gangen:
  Pris per voksen kr 3770, barn kr 2290 og barn som fyller 4 år i 2020 eller yngre kr 570.
 • Rom med eget toalett/dusj:
  Pris per voksen kr 4630, barn kr 2810 og barn som fyller 4 år i 2020 eller yngre kr 570,-

  De som ønsker å bo hjemme under leiroppholdet betaler halv pris av alternativ 2.

Familier med flere enn tre medlemmer kan få to rom ved siden av hverandre eller ekstra madrass på rommet. Det er sengetøy og håndklær på rommene. Skolen har dessverre ikke senger til småbarn. Under oppholdet disponerer dere skolens fellesrom som gymsal, styrke-treningsrom, peisestue, tv-stuer, etc.

Klikk på logoene for mer info