P6300146-for-web.jpg

Familiecamp 2021 er foreløpig fulltegnet

Rekordmange har meldt seg på familiecamp på Elverum Folkehøgskule 23. - 27. juni 2021, og påmeldingen er derfor avsluttet. Det er likevel mulig å sette seg på venteliste.

 

Tekst: Lise Friis Pedersen og Tone A. Nyvold
Foto: Line Bjørndal Gretland Eivind Høimyr


COVID-19

Vi satser på å gjennomføre leiren i 2021 som planlagt. Vi følger likevel nøye med på myndighetenes anbefalinger og retningslinjer for smittevern, og vi vil ta en vurdering før vi sender ut fakturaer til våren.

Dersom leiren blir avlyst etter faktura er betalt vil hele beløpet bli tilbakebetalt i sin helhet.


alt

Idylliske rammer

Familiecampen holdes på Elverum Folkehøgskule, ca 1,4 km fra Elverum sentrum. Skolen er omgitt av flotte grøntområder, og har blant annet fotballbane, skateboardrampe og utendørs volleyballbane.

Det er kort vei til Sagtjernet med badeplass, og her er det muligheter for både bading og kanopadling. Det er gode turmuligheter i nærheten, og det er flere stier og veier som er ypperlig egnet for løping, terrengsykling og fotturer, så ta gjerne med sykler eller sparkesykler om dere vil komme dere litt rundt.

Elverum ligger snaue to timer fra Oslo og litt over en time fra Lillehammer i kjøreavstand hvis man velger å reise med bil. Velger man kollektivt kan man reise med buss eller tog til Elverum fra Oslo. Reiser man med fly går det flybuss direkte fra Gardermoen til Elverum.

God start

Dagene starter med god glutenfri frokost med nybakte rundstykker i hovedbygningen. Deretter er det felles morgensamling for å snakke litt om hva som skal skje i løpet av dagen. Litt sang og musikk, og kanskje noen ord til ettertanke, gir en fin start. Deretter går det slag i slag med foredrag, aktiviteter og utflukter! 

 

Av aktiviteter på familiecampen kan vi nevne:

 • Mange interessante foredrag, blant annet av lege og ernæringsfysiolog
 • Ulike formingsaktiviteter for både barn og voksne
 • Drama-, idretts- og friluftsaktiviteter for barn. Høydepunkt for mange er å være med på innspilling av årets musikkvideo.
 • Erfaringsutveksling i grupper for de voksne
 • Sosialt samvær og underholdning med sang og musikk. Lørdagen avsluttes med en festkveld med middag, og fremføring av det barna har gjort eller lært i løpet av oppholdet.

Et mer detaljert program legges ut litt nærmere campen.

alt

Kule barnevakter

Ungdommer fra NCFU stiller som barnevakter slik at foreldre kan delta på aktiviteter når det er lagt opp til det. Og ungdommene er populære og flotte rollemodeller, som selv vet hvordan det er å ha cøliaki.

Barn født i 2011 eller tidligere kan være med i Juniorklubben, som til tider vil ha
eget opplegg. En av postene på Juniorklubbens program er «blåtur» med overnatting. Ungdommer fra NCFU vil hjelpe til både som barnevakter og i Juniorklubben.

Maten

Alle som har vært på Elverum trekker fram den fantastiske maten. Trine Davidsen er matmor på leiren, og sørger for en overflod av nybakte rundstykker, kaker og andre godsaker. Alt som blir servert er selvfølgelig glutenfritt.

Venteliste

På grunn av stor pågang er nå påmeldingen avsluttet. Det er likevel mulig å sette seg på venteliste ved å kontakte Kristin Stenerud i NCF.

Velkommen til Elverum!
Vi gleder oss til å treffe dere!

 • IMG_4097--web.jpg
 • IMG_3410.JPEG
 • S 53-55 bildeforslag kano 2020.jpg
 • IMG_4017.JPG
 • IMG_3952.JPEG
 • IMG_3901.JPEG
 • IMG_3650.JPEG
 • IMG_3481.JPEG
 • IMG_3966---web.jpg
 • IMG_4029---web.jpg

alt

 

 

 

 

 

 

 

Innkvartering og pris

 

På familiecampen kan man velge mellom to ulike innkvarterings-alternativ:

 • 1-3 sengs rom eller leilighet med toalett/dusj på gangen:
  Pris per voksen kr 3883, barn kr 2359 og barn som fyller 4 år i 2020 eller yngre kr 587.
 • Rom med eget toalett/dusj:
  Pris per voksen kr 4769, barn kr 2894 og barn som fyller 4 år i 2020 eller yngre kr 587,-

  De som ønsker å bo hjemme under leiroppholdet betaler halv pris av alternativ 2.

Familier med flere enn tre medlemmer kan få to rom ved siden av hverandre eller ekstra madrass på rommet. Det er sengetøy og håndklær på rommene. Skolen har dessverre ikke senger til småbarn. Under oppholdet disponerer dere skolens fellesrom som gymsal, styrketreningsrom, peisestue, tv-stuer, etc.

Fredrik2.jpg

10 år på Elverum Familiecamp

- Det er en fantastisk plass å være for store og små!

Cøliakikids.jpg

Cøliakids – vi tar over verden

Sjekk ut denne kule musikkvideoen som barna laget på Elverum familiecamp!

Klikk på logoene for mer info