Brød med Teff og Arv Foto_Silje Feiring.jpg

Gründere som bidrar til glutenfri matglede

Her i Norsk cøliakiforening heier vi høyt og tydelig på alle gründere og ildsjeler som er med på å gi oss gode produkter på markedet. I forbindelse med Cøliakiuka 2020, har vi bedt om at de deler en liten historie om glutenfri matglede. 

Monica-Hellmann-i-godt-selskap1200x500.jpg

Det glutenfrie verksted

– Jeg startet Det Glutenfrie Verksted fordi jeg ønsket å gjøre en forskjell. Og jeg fikk utrolig bra respons, det var tydeligvis mange som ønsket seg produkter med mindre sukker og mer fiber, forteller Monica Hellmann.

Brustadbakeren_web.jpg

Brustadbakeren

- Etter at vi annonserte at vi begynner å selge glutenfrie berlinerboller så har responsen vært helt enorm. Flere kunder har spurt om vi kan sende varene i posten, og at de ikke har smakt berlinerboller på 20-30 år, sier daglig leder Tove Pedersen i Brustadbua.

Camilla-R-bil-1200x500.jpg

Holmen Crisp

- Jeg vil gjerne få trekke frem vår glutenfrie brødoppskrift som jeg får mange gode tilbakemeldinger på fra kunder. Godt og sunt brød er viktig i vårt nordiske kosthold, sier Camilla Rostad, som er andre generasjon i Holmen Crisp som lager Jyttemjølet. 

Gry-Ringsett-1200x500.jpg

Naturlig glutenfritt

- Jeg glemmer ikke da jeg lykkes med å lage bakeblandinger det gikk an å kna og kjevle deig med. Glutenfri lykke er for oss å spise tynn fredagspizza med italiensk touch, sier Gry Ringset.

Klikk på logoene for mer info