Yoghurt_is-1200X500.jpg

Årets kampanje

For en glede det er når duften av nystekte glutenfrie boller er det som møter deg i døra når du kommer hjem! Glutenfri mat kan smake like godt som annen mat, og det er heller ikke vanskelig å lage glutenfri mat, hvis man bare har gode oppskrifter, er oppmerksom på ingredienser og kjenner til hvilke forhåndsregler man må ta.

Tekst: Anette Årsland


En av de viktige oppgavene vi har i NCF er å formidle at det er mye godt man kan spise selv om man må unngå gluten, og at glutenfri mat smaker like godt som annen mat. Det er heller ikke vanskelig å lage glutenfri mat, hvis man bare har gode oppskrifter, er oppmerksom på ingredienser og kjenner til hvilke forhåndsregler man må ta. I noen tilfeller kan det nok bli litt prøving og feiling, men FOR en glede det er å få til smakfulle ostehorn og luftige boller!

Det er dette vi ønsker å ha ekstra fokus på i årets kampanje – glutenfri matglede rett og slett! Ved hjelp av spesielt sosiale medier som Facebook og Instagram, og andre aktuelle fora, vil vi spre bilder, filmsnutter, oppskrifter og nyttige tips til glutenfri matlaging og håndtering, som vi håper at også den som ikke er så vant til å lage glutenfritt skal bli inspirert av. Vi vil også legge vekt på de gode, glutenfrie matopplevelsene man har hatt.

Som bidrag i kampanjen har vi laget to lettfattelige «miniguider», hvorav det ene er et lite tipshefte der vi på en enkel og kortfattet måte nevner ting man bør kjenne til når man skal lage og servere glutenfri mat. «Hva er glutenfritt» vs «Hva er glutenholdig» og «Hva er ppm» er eksempler på spørsmål som stilles i heftet. Det andre heftet er et lite oppskriftshefte med ca. 15 oppskrifter på populær mat som for eksempel cookies, eplekake, grove og fine rundstykker med mer. Oppskriftene skal være lette å forstå og de fleste er enkle å få til, i tillegg til at de ikke krever så mye i forhold til ingredienser. 

Siden utdeling av materiell i skrivende stund ikke er aktuelt på grunn av smitterisiko, er det i første omgang ikke planlagt å trykke opp heftene, men de vil i løpet av kampanjeperioden bli gjort tilgjengelige på nett. Opptrykk blir sannsynligvis aktuelt på et senere tidspunkt, for eksempel i forbindelse med matmessen FRI21 i april neste år.

Aktivitetene vil altså i hovedsak foregå på sosiale medier, og da i uke 38, også kjent som cøliakiuka. Foruten tips og oppskrifter, filmer og bilder vil vi legge vekt på «gladhistorier»: Så vi håper at både medlemmer og andre vil dele sine beste, glutenfrie matopplevelser med oss og våre følgere. Korte tekster, bilder, filmsnutter om den gangen man ble spesielt glad for glutenfritt alternativ håper vi vil bidra til ekstra fokus på glutenfri matglede.

I sammenheng med kampanjen har vi også inngått et spennende samarbeid med Pappa uten gluten. De er kjent for gode oppskrifter og fine bilder av glutenfri bakst, og står også bak den flotte bakeboka «Den store glutenfrie bakeboka» som nok mange kjenner til. Det er mye mulig at de også vil dele sin beste glutenfrie matopplevelse med oss – og kanskje også noen flere dyktige gründere vil gjøre det samme? Sist, men ikke minst: Det vil også bli en konkurranse eller to – så følg med NCF i sosiale medier i uke 38!

Klikk på logoene for mer info