Hirsegrøt med kokos, pistasjnøtter og lønnesirup__1200x500.jpg

Hirsegrøt

Varmretter 0 - 20 min

Med kokos, pistasjnøtter og lønnesirup.

Ingredienser

1-2 porsjoner
1 dl hirsegryn
3 dl vann
Litt salt
1 dl kokosmelk

Topping:
Pistasjnøtter (usaltede og uten skall) og kokosflak, ristet i en stekepanne
Litt lønnesirup eller flytende honning etter smak

Slik gjør du

Skyll hirsekornene i kaldt vann. Ha de over i en kjele og tilsett vann og salt. Kok opp og la det småkoke i ca. 10-15 minutter til kornene har blitt myke og mesteparten av vannet er kokt inn. Tilsett kokosmelken og la grøten få et raskt oppkok. Server i en skål toppet med ristede pistasjnøtter, kokosflak og litt lønnesirup eller flytende honning etter smak.

Litt om hirse

Det finnes mange forskjellige sorter hirse og den dyrkes i store deler av verden, både til mat og til dyrefôr. Hirse er veldig mineralrik og inneholder fluor, svovel, fosfor, magnesium, kalium, og særlig mye silisium og jern. Hel hirse kan fås i Norge i helsekostforretninger og i innvandrerforretninger. Man kan også kjøpe hirse i nettbutikker.

Kilde: Lise Friis Pedersen