havrerundstykke-web.jpg

Havrerundstykker

Bakverk 0 - 20 min

Prøv disse glutenfrie og saftige rundstykkene med Cottage Cheese. De passer perfekt til både matpakker og til et hyggelig måltid med gode venner.

Ingredienser

Ca. 12 stk.

4 egg
400 g Cottage Cheese
380 g Glutenfrie Bjørn Havregryn
20-30 g frø etter ønske (solsikke, linfrø, gresskarkjerner, chiafrø)
1 ts havsalt
1 ss bakepulver
50 g revet ost

+ 1 egg til pensling (valgfritt)

Slik gjør du

1. Bland sammen egg og cottage cheese med en stavmikser.

2. Rør inn bakepulver og salt.

3. Bland inn havregryn og frø. Bruk stavmikser, evt. bland godt sammen med en spiseskje.

4. Tilsett revet ost til slutt.

5. Fordel rundstykkene i forhold til ønsket størrelse. Former dem gjerne som man lager kjøttkaker med en spiseskje med litt vann på i hånden. Deigen kan virke litt tørr, men bare jobb litt med den, så blir den fin når du former den. Lager du rundstykkene litt avlange for så å trykke dem ned litt, så passer de perfekt til å legge pålegg imellom i en god nistepakke.

6. Pensle rundstykkene med et sammenpisket egg.

7. Bruk bakepapir på en ovnsrist for best stekeresultat på begge sider. Stek ved 200 °C på varmluft i ca. 15-18 minutter.

Tips: Har du laktoseintoleranse, så kan du bruke laktosefri Cottage Cheese.

(Kilde: Anett Linge, bakeleder)