Gulrotrundstykker2_1200x500.jpg

Foto: Tone Nyvold

Glutenfrie gulrotrundstykker

Bakverk Over 60 min

Gode og saftige rundstykker med gulrotrundstykker og havregryn!

Ingredienser

Ca. 18 rundstykker

5 dl lunkent vann
50 g gjær
1 ss psyllium
2 ss rapsolje
Litt salt
1 egg
1,5 dl kesam
Ca. 2 dl revne gulrøtter
2 dl glutenfri havregryn
2 ss Fibrex
2 ss Pofiber
400 g Schär Fiberbakst
100 g Teffmel

Slik gjør du

  1. Løs gjæren i vannet, tilsett psyllium og la stå og svelle ca. 5 minutter.
  2. Tilsett resten av ingrediensene, la deigen gå i maskinen til den er godt blandet.
  3. Heves tildekket ca. 20 minutter.
  4. Bruk en isskje til å ta opp deigen med, eller ha litt vann eller olje på hendene og form rundstykkene.
  5. Etterheves tildekket 30-40 minutter.
  6. Pensle med egg eller vann og strø glutenfrie havregryn oppå.
  7. Stekes i 15-17 minutter ved 225 grader på midterste rille.

Kilde: Astrid Å. Kårevik (men noen mindre endringer)