GLUTENFRI NR2 BRUSCHETTA_1280x720.jpg

Foto: Hanne Buxrud / Sentralen AS

Glutenfrie bruschettas

Bakverk 0 - 20 min

Å servere lekre bruschettas eller toasts er både lettvint og veldig godt. Ekstra godt blir det også om du baker loffen selv. Her får du oppskrift og noen tips til ulike toppinger.

Ingredienser

Loff
1 beger Kesam
3 dl vann
4 ss olivenolje
1 ss honning
50 g fersk gjær
2 ss psyllium
1 pk. Semper fin melblanding
100 g Toro Lys melblanding
1 ts salt

Til pensling
1 egg
sesamfrø

Slik gjør du

Varm opp vann og bland inn Kesam, olje og honning. Ha i en eltemaskin. Pass på at blandingen er fingervarm når du rører inn smuldret gjær. Tilsett psyllium, mel og salt. Elt til godt blandet og hev tildekket i 30 minutter. Form til en tykk pølse og legg i smurt form. Etterhev i 30 minutter. Pensle med egg og dryss på med sesamfrø. Stek i forvarmet ovn på 200 °C i 45 minutter. 

Bruschetta toppinger

Rist skivene i en panne eller i ovnen til lett gylne/ristet overflate.

Blåmugg og pære
100 g blåmuggost
1 ss seterrømme
1 ss flytende honning
1 pære

Knus osten med gaffel og rør inn rømme og honning. Pynt med tynne båter av pære.


Bakte tomater
150 g små tomater
1 fedd hvitløk
olivenolje
salt
frisk basilikum

Bak tomatene med litt olje på 180 °C i 10-15 minutter. Skrap med et fedd hvitløk over de ristede skivene. Legg på bakte tomater, drypp over god olje og gi et lett dryss med flaksalt. Vær raus med basilikumen. 


Snøfrisk med plommer og bringebær
100 g Snøfrisk
1-2 plommer
1 liten håndfull bringebær

Smør med Snøfrisk og pynt med bringebær og tynne båter av plomme.


Spekeskinke og asparges
4 ss Snøfrisk
4 skiver spekeskinke 
4 jordbær 
8 aspargestopper
1 liten neve pinjekjerner

Smør et lag Snøfrisk, legg på spekeskinke, skiver av jordbær, ristede pinjekjerner og aspargestopper. 

Kilde: Hanne Buxrud / Sentralen AS