Naturlig glutenfrie kornsorter

Disse kornsortene har til felles at de er veldig vitamin- og mineralrike, de har en god proteinkvalitet og mange inneholder alle de essensielle aminosyrene. 

Quinoa heart_2_1200x500.jpg

Næringsinnholdet i kornsortene

Næringsinnholdet i de naturlig glutenfrie kornsortene er høyt. Her får du en oversikt over hvor mye de inneholder per 100 g sammenlignet med blant annet rismel, maismel, potetmel og hvetestivelse.

Teff_1280x720.jpg

Teff

Teff er en veldig anvendelig kornsort. I bakverk kan teffmel erstatte annet mel helt eller delvis, det kan brukes som fortykningsmiddel i supper, sauser og gryteretter.

Bokhvete_1280x720.jpg

Bokhvete

Bokhvete er næringsrik og kan erstatte blant annet ris i matlagingen eller kokes til grøt.

Quinoa_1280x720.jpg

Quinoa

Quinoa blir i dag betraktet som en av verdens sunneste matvarer. Så sunn at NASA bruker det som mat for astronautene sine.

Havre_1280x720.jpg

Havre

Havregryn er i utgangspunktet glutenfritt, men pga. forurensing fra andre kornslag anbefales det kun å bruke glutenfrie havregryn.

Hirse_1280x720.jpg

Hirse

Hirse er rik på silisium, men inneholder også mye jern, magnesium, fosfor, kalium og fluor.

Amarant_1280x720.jpg

Amarant

Amarant er glutenfritt og inneholder masse vitaminer og mineraler.

Sorghum_1280x720.jpg

Sorghum (durra)

Sorghum er glutenfri og blir i utviklingsland ofte tilberedt som en slags grøt som spises alene eller sammen med andre matvarer.