Produktnyheter.jpg

Nye glutenfrie produkter

Det er alltid gøy når det kommer nye glutenfrie produkter på markedet. Norsk cøliakiforening har kontaktet ulike produsenter og spurt om de har noen glutenfrie nyheter så langt i 2021. Og det hadde de! Her er en oversikt med mer enn 50 nye glutenfrie produkter.

Tekst: Tone Amundsen Nyvold Foto: Produsentene

 


Lerøy

altLerøy  Sprøpanert sei
Sprøpanert sei er laget av fersk seifilet fanget utenfor kysten av Vestlandet. Seien leveres direkte til Lerøys fabrikk på Bulandet hvor den paneres med en sprø og glutenfri panering. Produktet leveres i en praktisk familiepakke på 600 g – enkel og smakfull hverdagsmiddag til hele familien!
 
Lerøy Sprøpanert sei finner du i fryseren i Coop OBS, Coop Extra, Coop Mega, samt utvalgte Coop Prix, Coop Marked og Matkroken.
 
 
 
 

 

altLerøy Sprøpanert torsk

Med hele 70% ren torskefilet, er Lerøy Sprøpanert torsk et perfekt utgangspunkt til en sunn og smakfull hverdagsmiddag. Her er panering med hvetemel erstattet med en sprø blanding av kikerter, ris, potet og maismel. Torsken er selvfølgelig norsk og filetert ved Lerøys fabrikker i Vesterålen og Båtsfjord.

Lerøy Sprøpanert torsk finner du i fryseren i Coop OBS, Coop Extra, Coop Mega, samt utvalgte Coop Prix, Coop Marked og Matkroken.

 

 


altTangent

Focaccia med rosmarin og grovt havsalt

Dette brødet smaker nydelig til både salater og supper!  Fantastisk til sommerens fiskesuppe! 

Produktene skal du finne i frysedisken i utvalgte Meny butikker i Oslo/Drammen, Østfold, Innlandet, Vestfold og Telemark. 
Finner du de ikke i din Meny butikk?  Spør i butikken, de hjelper deg gjerne. 

 

 


altKanelsnurrer 

Søte og gode kanelsnurrer smaker alltid godt, hvor som helst og når som helst.

Produktene skal du finne i frysedisken i utvalgte Meny butikker i Oslo/Drammen, Østfold, Innlandet, Vestfold og Telemark. 
Finner du de ikke i din Meny butikk?  Spør i butikken, de hjelper deg gjerne.   

 

 

 

 


altHavrefiber

Havrefiber er et glutenfritt mel av rent havrefiber som er helt uten karbohydrater. Melet har nøytral smak og fin konsistens, og egner seg godt i baking og matlaging for å øke fiberinnholdet. Erstatt 10–20 % av melet med Havrefiber for å øke mengden fiber og redusere mengden karbohydrat. Havrefiber suger til seg mye væske, og du må prøve deg frem ved å tilsette ekstra væske til ønsket konsistens. Ved bytte av annet mel med Havrefiber er det en fordel å bytte i volum og ikke vekt. F.eks. 2 dl mel til 2 dl Havrefiber.

Produktet selges i helsekostbutikker, og i nettbutikker, bl.a. Funksjonellmat.no

 


TOROalt

 

Lyse Muffins
Bestselgeren på storpakning. Den samme gode og foretrukne smaken.
Gir 18-24 muffins.
 

Kan kjøpes i de fleste dagligvarebutikker.
 


alt

Chili sin carne
Dette er er en meksikanskinspirert vegetargryte med mye smak av kajennepepper, mild chili, paprika og hvitløk. Vil du tilsette andre grønnsaker enn anbefalt tilberedning? Prøv å bytte ut paprika eller bønner med mais, søtpotet, kikerter eller squash. 

Kan kjøpes i de fleste dagligvarebutikker.

 


altHvit pizzasaus

Sausen inneholder smakfulle urter og hvitløk, og er enkel å lage. Du trenger kun 3 ss Rømme eller Crème fraîche og 1,5 dl vann for en langpanne pizza eller to runde pizzaer. Kan inneholde spor av gluten. 

Les mer om "spor av" og merking av glutenfri mat her.

Kan kjøpes i de fleste dagligvarebutikker.


altIndisk linsegryte

En kormagryte med smakfull koriander, fyldig kokosmelk og chili. Vil du tilsette andre grønnsaker, kan du bytte ut linser eller blomkål med kikerter, brokkoli, gulrot, søtpotet eller selleri. Lett å like, lett å lage vegetarisk. Kan inneholde spor av gluten. 
 

Kan kjøpes i de fleste dagligvarebutikker.

Se flere glutenfrie produkter fra Toro her.


Lofoten

På etterspørsel fra forbrukerne, legger Lofoten om produksjonen av sine fylte torskeretter, slik at de nå er glutenfrie. De glutenfri pakkene vil være merket med glutenfri på forsiden av pakken.

alt
Fylt Torsk med sitron og persille
Torsken er fylt med smakfull saus, og dekket av en sprø og glutenfri panering. 

Produktene selges hos Kiwi, Meny, Spar, Joker og Bunnpris. 

 

 

 


altFylt Torsk med basilikum og parmesan.

Torsken er fylt med smakfull saus, og dekket av en sprø og glutenfri panering. 

Produktene selges hos Kiwi, Meny, Spar, Joker og Bunnpris. 

 

 


altHelsprø Fiskepinner

Fiskepinnene inneholder hel norsk fiskefilet, og er dekket av en supersprø mais crisp. Fiskepinnene er nøkkelhullsmerket. De smaker aller best stekt sprø i ovnen, og det er ikke behov for å tilsette fett ved tilberedning. Nå er paneringen relansert paneringen, og er 100% glutenfri. Det er merket på forsiden av pakken.

De Helsprø Fiskepinnene får du tak i hos Kiwi, Meny, Spar, Joker og Bunnpris. 

 


altSchär

 

Curvies BBQ 
Denne chipsen er laget med 57 % poteter, den inneholder verken palmeolje eller konserveringsmiddel. Og selvsagt er den også glutenfri!

Den selges i COOP OBS.

 

 


altBaguette Vital
Dette er en gluten-, hvete-, og laktosefri grov baguette, og inneholder hele 9,2 g fiber per 100 g. I følge Schär er den i tillegg myk og saftig med en sprø skorpe. 

Baguetten er listet i Meny og frivillig i Spar og Bunnpris. 


Semper

altHavrebrød
Saftig og godt havrebrød som er nøkkelhullsmerket med hele 55 % havre, basert på tørrvekt. Brødet er laktosefritt. For ekstra god smak varm brødet litt i ovnen i 15 minutter, opplyser Semper.

Tilgjengelig i Joker, Kiwi, Meny, Spar, Bunnpris, Rema, Obs, Mega og Extra.

 


altFrøknekkebrød sesam og chia
Frøknekkebrød passer perfekt til frokost, lunsj eller mellommåltid. Spiser som det er eller med noe godt på. Knekkebrødet inneholder havre og 64 % frø og kjerner. I tillegg til å være laktosefritt og vegansk, er knekkebrødet en kilde til protein. Høyt kostfiberinnhold og uten tilsatt sukker.

Kan kjøpes i Rema, Obs, Mega og Extra.

 

 


Frøknekkebrød bokhvete og solsikkekjerneralt
Frøknekkebrød passer perfekt til frokost, lunsj eller mellommåltid. Spiser som det er eller med noe godt på. Knekkebrødet inneholder havre og bokhvete, samt 65 % frø og kjerner. I tillegg til å være laktosefritt og vegansk, er knekkebrødet en kilde til protein. Høyt kostfiberinnhold og uten tilsatt sukker.
 

Kan kjøpes i Rema, Obs, Mega og Extra.

 


altVaffel og pannekake Easy Mix
Her får du muligheten til å lage enten vafler eller pannekaker, og det av samme produkt. Produktet er vegansk, inneholder fiber, uten hvetestivelse, og gir smakfulle vafler eller pannekaker. En pose gir 7 vafler eller 10 pannekaker.  

Selges i Obs-butikker.

 

 

 

 

 


altCrunchy Bites melkesjokolade

Crunchy Bites er laget av cornflakes dyppet i sjokolade. Kommer i to smaker: Crunch Bites melkesjokolade og Crunchy Bites lakris og melkesjokolade.

Selges i Joker, Kiwi, Meny, Spar, Bunnpris, Rema, Obs

 

 

 


alt
Crunchy Bites lakris og melkesjokolade
Crunchy Bites er laget av cornflakes dyppet i sjokolade. Farlig gode og smakfulle Crunchy Bites laget av cornflakes dyppet i sjokolade med smak av lakris.
 
Selges i Rema-butikker.

 

 


Wild Fire Foods alt

1. Asia - et 5-spice krydder med Szechuanpepper, stjerneanis, fennikel og nellik er den perfekt til Crispy Duck, crispy kylling, svin, tofu, fisk, grønsaker, wok, i krydderkake og asiatiske retter. Bruk gjerne sammen med Chili Ginger. 

2. Chili Ginger - magisk topping og glaze med ingefær, Norsk honning, rødløk og chili til hvit fisk, sjømat, omelett, and, kylling, biff, svin, tofu, Bok Choy, nudler, stekt ris, vårruller og wok. Melkefri og vegetarisk.

3. Creole - En gammel familieoppskrift med lang kulturell historie. Den går til mange retter slik som Gumbo og Jambalaya, og til supper, fisk, kylling, biff, svin, sjømat, tofu, grønsaker så vel som fritert, grillet, kokt eller stekte godsaker. Krydderblandingen er både sukkerfri, saltfri - og selvfølgelig glutenfri, opplyser Wild Fire Foods.

 


Naturli'

Siden 1988 har NATURLI’ jobbet med å utvikle de beste 100% plantebaserte produkter. Nå har de også noen glutenfrie nyheter.

alt

NATURLI’ Green Dogs er 100 % plantebaserte pølser som får deg til å glemme at pølser tradisjonelt sett har vært lagd av kjøtt. Pølsene er lagd på godt gammelt håndverk, røkt, krydret og produsert i Norge. Finnes i frysedisken i daglivarer. 


 


alt
 
 
NATURLI’ Tasty Burgers er markedets største vegetarburger, i følge produsenten. Nå kommer den kjølt ​- enda lettere tilgjengelig for forbruker! ​Like digg og like tasty. En saftig, grov og glutenfri burger.
 
 
 
 
 
 

alt
 
 
NATURLI' Veggie Balls er basert på erter, og passer for deg som ønsker et kjøtt-fritt og glutenfritt alternativ. De er lett krydret, har en fyldig og rund smak og passer like godt med potetmos og tyttebær, som i tomat- eller brun saus. Finnes i frysedisken.

 

 


alt

NATURLI' mayo er plantebaserte varianter av kjente og populære sauser/dressinger. Finnes i kjøledisken. 

 

 

 


alt

Berthas bakeri

Berthas bakeri  har nå lansert en singelpakket kokosbolle med deilig fast skum, lyst sjokoladetrekk og fin kokos. Gluten, melk- og laktosefri.

Tilgjengelig på: Joker, Spar, Bunnpris, Obs, Mega, Extra

 


altBarilla

Pesto Basilico Peperoncino er en ny og sterkere pesto, med 100 % italiensk basilikum og peperonico (sterk chilipepper). Og som alle andre sauser og pestoer fra Barilla, er den også glutenfri. 


Denne pestoen fås kjøpt i de største Coop Extra og Mega, samt i alle Coop Obs.

 


Vitabella

alt
Vitabella multigrain bar med sjokolade, økologisk.
(Samme som Molino Nicoli barette med sjokolade).
 
Fås i noen dagligvare, utvalgte helsekostbutikker og Allergikost.
 
 
 
 

alt

Vitabella granolabar, økologisk.

Fås i noen utvalgte dagligvare, utvalgte helsekostbutikker og Allergikost.

 

 

 


alt
Vitabella havrekli økologisk.
 
Fås i noen dagligvare, utvalgte helsekostbutikker og Allergikost.
 
 
 
 
 
 

alt

Vitabella granola med sjokoladebiter. Økologisk frokostblanding.

Fås i noen dagligvare, utvalgte helsekostbutikker og Allergikost.

 

 

 


alt

Vitabella puter med jordbær-fyll. Økologisk frokostblanding.

Fås i noen dagligvare, utvalgte helsekostbutikker og Allergikost.

 

 


alt

Vitabella fiberpasta, skruer og penne.
Pastaen er laget med havre og har høyt fiberinnhold. Økologisk.

Fås i noen dagligvare, utvalgte helsekostbutikker og Allergikost.

 

 

 


alt

Vitabella couscous. Økologisk.

Fås i noen dagligvare, utvalgte helsekostbutikker og Allergikost.

 

 

 

 


alt

 

 

Fini gourmet-lakris. Kommer i tre ulike smaker.

Fås i noen dagligvare, utvalgte helsekostbutikker og Allergikost.

 

 


  alt 

Fini skolekritt

Fås i noen dagligvare, utvalgte helsekostbutikker og Allergikost.

 

 

 


alt

Fini gourmet-lakris stang. Finnes også med sitronfyll.

Fås i noen dagligvare, utvalgte helsekostbutikker og Allergikost.

 

 

 

 

 


alt

Tivoli kjeks m/sjokoladebiter.

Fås i noen dagligvare, utvalgte helsekostbutikker og Allergikost.

 

 

 

 


Sørlandschips

alt


 

 

 

 

 

 

 

 

Tortilla Fyldig Ost
Sørlandschips Tortilla Fyldig Ost, ekstra tynne og sprø tortillachips laget av ekte hvit mais. Fyldig smak av ost. 
Selges i Rema 1000, Meny og COOP Mega.

Tortilla Havsalt & Rosépepper
Rosépepper gir en mild, søt og frisk smak på chipsen. 
Selges i Rema 1000 og  Meny.

Spansk Spekeskinke
Potetgull med en klassisk smak fra det spanske tapasbordet. 
Selges i Rema 1000 og  Meny.

Havsalt & Trøffel
Potetgull med en spennende smak fra det franske kjøkken. Trøffelen gir chipsen en aromatisk og delikat smak. 
Selges i Meny.

Rocka Chilinøtter
Chilinøttene i denne posen er bakt og ristet forsiktig og smaker av Sørlandschips unike chilikrydderblanding.
Selges i COOP og Meny.


Baker Hansen

altGluten- og laktosefri ostekake
Dette er en frisk og god ostekake med smak av pasjonsfrukt. 
Kaken kan kjøpes i alle Baker Hansens-utsalg, samt i Baker Hansens nettbutikk, med mulighet for hjemlevering i Oslo og Bærum. 

 

 

 

 

 


Digg box

alt

Bay's Kitchen sauser og supper

Med sauser og supper fra den prisvinnende engelske produsenten Bay's Kitchen er det enkelt å lage spennende og smakfulle måltider hjemme. Du kan raskt tilberede deilige asiatiske, indiske, meksikanske og italienske retter på ditt eget kjøkken. Tikka Masala, thai curry, taco, pizza, pasta, enchiladas - fantasien setter grensen! Produktene er glutenfri, melkefri og i tillegg sertifisert lavFODMAP, og dermed passer perfekt for deg som har en sensitiv mage.  Prøv favorittene Tikka Masala, Mild Korma og Sweet & Sour. 

Selges i nettbutikken Diggbox

 


alt
 

Rhythm 108 kjeks
Økologisk Rhythm 108 kjeks er en nyhet som har tatt mange med storm! Kjeksen er fylt med silkemykt nøttesmør og toppet med ristede nøtter og sjokoladebiter. Rhythm 108 kjeks lages for hånd på et bakeri i Alpene Sveits, og  inneholder 27 % mindre sukker enn andre sammenlignbare kjeks. Finnes i variantene Hazelnut Praline og Peanut Butter. 

Selges i nettbutikken Diggbox

 

 


alt

Tribe Triple Decker protein bar

Tribe Triple Decker har tre lag: knasende protein granola, tykk peanøttsmørfylling og et lag med silkemyk melkefri sjokolade på toppen.  Baren er proppfull av planteproteiner, vitaminer og mineraler, samt inneholder 50 % mindre sukker enn andre barer.

Selges i nettbutikken Diggbox

 

 


altØkologisk sjokolade og godteri fra Enjoy

Hvis du er på jakt etter sunnere og allergivennlig sjokolade og godteri, må godbitene fra den prisvinnende engelske produsenten Enjoy oppleves! Enjoy lager nemlig økologisk sjokolade, sjokoladeknapper og fudge som smaker himmelsk. Godbitene er laget av kun rene naturlige ingredienser, uten raffinert sukker og er helt fri for alle kjente allergener og spor. Disse smaker så godt at det er vanskelig å tro at de er "fri for"...

Selges i nettbutikken Diggbox

 

 

 


altFlower & White marengs i sjokolade

Er du glad i marengs? Da kan du ikke gå glipp av marengs i sjokolade fra den engelske produsenten Flower & White! De lager marengs av ingredienser av høy kvalitet, inkludert naturlige smaker og farger og frittgående egg, og dypper dem i silkemyk belgisk sjokolade. Hver marengsbar inneholder mindre enn 100 kcal og er pakket i en plastfri emballasje. Sjekk ut smakene Hazelnut Praline, Salted Caramel, Lemon og White Choc & Raspberry. Dette er marengs av høy kvalitet som gir jubel fra første bit. 

Selges i nettbutikken Diggbox. '

 


alt

Grans

Grans Glutenfrie Lite ble relansert tidligere i år. Produktet fikk ny forbedret resept og nytt design. Grans Lite Glutenfri er en lys pilsner med lett bitterhet. Lettdrikkelig og med lite karbohydrater. Helt glutenfri, men fortsatt masse smak. 

Produktet er mulig å kjøpe i alle REMA 1000 butikker. 

 

 

 

 


alt

Hansa Borg bryggerier

Lite Mango IPA er et fruktig og humlerikt lavkaloriøl med smak av mango. Ølet er glutenfritt og har et lavt innhold av kalorier og karbohydrater. Et friskt, godt og lettere alternativ. 

Hansa Lite Mango IPA er tilgjengelig i de fleste butikkene til NorgesGruppen og Coop. 

 

 

 

 

 


NCF tar forbehold om at ikke alle nye produkter er med.