Hva er gode, glutenfrie alternativer til usunne glutenfrie brød?

Isteden for å prøve å lage "glutenfri" alternativer som da er dårlig og kanskje usunn (ref NRK reportasje i forrige uken) - finnes det naturlig fri for gluten alternativer av mat/grøt/frø som burde fremmes litt mer som et alternativ til "usunn" brødmat?

Lise svarer

Det finnes en del naturlig glutenfritt i markedet, men noen sliter litt med å bake med det uten en gjennomarbeidet oppskrift. Denne typen oppskrifter kan du finne mange av i kokebøker og på nettet, både på norsk og engelsk. I medlemsbladet glutenFRI har vi publisert denne typen oppskrifter ved flere anledninger – både i form av grøt og bakst, men også som tilbehør til middagsmat. Hvis du er medlem, kan du gå tilbake i gamle utgaver av glutenFRI for å finne disse. Vi har også skrevet flere artikler om temaet. Du finner også gode oppskrifter på https://ncf.no/mat-oppskrifter/oppskrifter på både grøter og brød med litt andre mel og kornsorter.