Waitressservingattable.jpg

Vet du hvordan du håndterer glutenfri mat på en trygg og god måte?

NCF skal øke kompetansen om cøliaki og glutenfri livskvalitet i samfunnet. Vi har kurs for kokker og servitører, for ansatte på helseinstitusjoner og for ansatte på skoler/SFO og i barnehager. Hjelp oss å spre ordet!

 

NCF jobber for en bedre hverdag

Vet du hvordan du håndterer glutenfri mat på en trygg og god måte? Kan du bruke samme skjærebrett? Eller hva med samme smørpakning? Og pommes frites er jo i utgangspunktet glutenfri, men har frityroljen også blitt brukt til panerte retter med gluten i? Og hva med makaronien i suppa? 

Kunnskap om glutenfri mat samt riktig håndtering og tilberedning er ikke på plass hos alle som har mat som en del av arbeidshverdagen. De fleste gjør så godt de kan, men likevel er det mye usikkerhet knyttet til gluten i mat: «Hva skjer om de bare får i seg litt gluten? Er det så farlig?» Det er ikke alle som vet at en «vanlig» brødsmule kan gjøre personer med glutenintoleranse svært syke.

Noen har opplevd at personalet har fisket ut makaronien av suppen, for så å servere den som glutenfri til en med cøliaki. Og vi vet at mangel på kunnskap fører til mye ekstra plager med smerter, oppkast, osv. Andre er kanskje alt for forsiktige, og lar ikke barnet få popkorn, bare for sikkerhetsskyld. (Nei, popkorn inneholder ikke gluten!)

Meld på deg selv, avdelingen din eller kollegaene dine på kurs, og få den nødvendige kunnskapen for å spre god og trygg glutenfri matglede.

Kursoversikt

KURS FOR KOKKER, SERVITØRER OG ANNET KJØKKENPERSONELL
Oslo, 24. januar: MELD DEG PÅ HER

 

KURS FOR ANSATTE PÅ SKOLE/SFO OG I BARNEHAGER:

Oslo, 12. desember: MELD DEG PÅ HER

Følg med, flere kurs kommer!

 

 

 

Klikk på logoene for mer info