ordsky nett.jpg

Gratis samtale med ernæringsrådgiver

Nye tider gir nye utfordringer, men også nye løsninger. Er du ny med cøliakidiagnose og medlem hos oss, har NCF nå et supertilbud til deg: En 45 minutters samtale med ernæringsrådgiver - helt gratis!

Tekst: Tjodunn Dyrnes


I slutten av oktober startet vi i NCF opp et helt nytt tilbud til våre nydiagnostiserte medlemmer. Nemlig en personlig samtale med vår dyktige og erfarne ernæringsrådgiver Lise Friis Pedersen. Lise har mastergrad i samfunnsernæring fra OsloMet og har jobbet som ernæringsrådgiver i NCF i ni år. 

alt

Du kan selv velge om du vil snakke med Lise Friis Pedersen på telefon eller ha en videosamtale gjennom Teams. I disse pandemitider er det fint å finne nye løsninger og muligheter til å gi våre medlemmer gode tilbud på nye måter.

Årsaken til at vi igangsatte disse samtalene er at NCF ønsket å gi våre medlemmer et enda bedre tilbud. Gjennom en slik samtale vil du få personlig hjelp til dine utfordringer, slik at du kan mestre sykdommen din bedre.

En annen årsak til at vi ønsket å gi våre nydiagnostiserte medlemmer dette unike tilbudet, er fordi vi ser at mange som nettopp har fått diagnosen ikke får en rask time hos ernæringsfysiolog. De brenner derfor inne med mange spørsmål og trenger hjelp til å komme seg videre. Det kan du nå få hos oss. Helt gratis.

Skriv ned dine spørsmål

- Hva kan man spørre om i en slik samtale? Alt?

- Ja, det kan man selvfølgelig. Jeg kan svare på mye, men jeg kan ikke nødvendigvis svare på absolutt alt. Men da kan jeg henvise videre til andre som kan, sier ernæringsrådgiver Lise Friis Pedersen.

- Hva kan en ernæringsrådgiver hjelpe meg med?

- Først og fremst kan jeg hjelpe med utfordringer knyttet til mat generelt og mer spesielt den glutenfrie maten. Men også andre ting knyttet til cøliaki og glutenintoleranse. Det vi ikke kan svare på kan vedkommende ta opp med sin lege eller spesialist, forklarer Friis Pedersen.

Før du har en samtale med ernæringsrådgiver er det lurt at du tenker over hva som er dine særlige utfordringer. Skriv dem gjerne ned på et ark i forkant, så du er sikker på å få svar på det du lurer på.

- Hva opplever du at de som er nydiagnostiserte lurer på? 

- De lurer på alt, men det som peker seg ut som det mest aktuelle temaet er: Hvor sunn er den glutenfrie maten, hvordan kan jeg spise sunt og glutenfritt og hvor kan jeg få tak i denne maten, forklarer Friis Pedersen.

I tillegg får jeg spørsmål om tips til bakst, middager og til matpakken, sier Friis Pedersen.

For å bestille samtale mailer du vår ernæringsrådgiver på lise.pedersen@ncf.no

Alle kan spørre våre eksperter

Er du ikke nydiagnostisert, men har spørsmål har NCF også et supert tilbud til deg. Hver uke svarer både ernæringsrådgiver Lise Friis Pedersen og Trond S. Halstensen, som er professor dr.med. ved Institutt for oral biologi ved Universitetet i Oslo på spørsmål fra dere. 

Halstensen har også en overlegestilling ved Lovisenberg Diakonale Sykehus hvor han jobber med utredning av glutenreaksjoner. Han har vært medlem av NCFs fagråd siden 1994, og leder de siste 12 årene. Han er en prisbelønt norsk immunolog, og er blant annet kjent for sine studier av cøliaki. 

Send inn ditt eget spørsmål til nettpraten og få svar onsdager mellom kl. 18.00 og 20.00!

Bli medlem