Cøliakifilm_1200x500.jpg

Film om glutenfritt kosthold

Grunnet avlyste kurs i disse korona-tider, har det blitt laget en informasjonsfilm om cøliaki og glutenfritt kosthold. Se filmen her!


Filmen er laget av Stavanger Universitetssykehus, i samarbeid med Norsk cøliakiforening.
Prosjektet har fått støtte av Stiftelsen DAM.

Kurs avlyst på grunn av korona

Under normale tilstander vil pasienter med nyoppdaget cøliakidiagnose og deres pårørende kunne delta på et opplæringskurs ved Lærings- og mestringssentre (LMS) i helseforetakene. Tilbudet varierer rundt omkring i landet, men ved Stavanger Universitetssykehus blir ca. 400 mennesker kalt inn til kurs årlig. På grunn av koronasituasjonen og smittefare er alle kurs ved LMS avlyst. Målet med prosjektet er derfor å lage en informasjonsfilm om glutenfritt kosthold som et digitalt hjemmeoppfølgingstiltak.

Alle helseforetak i Norge og deres LMS vil kunne benytte seg av informasjonsfilmen, og dele denne med sine brukere. Stavanger Universitetssjukehus legger den ut på helse-stavanger.no og sine sosiale medie-kanaler. Alle personer med cøliaki i Norge og deres pårørende vil derfor lett få tilgang på opplæringen, smittefritt og uavhengig av bosted og tid!

Filmen er laget i samarbeid med kommunikasjonsbyrået Melvær&Co.
 

Stiftelsen DAM_1200x500_2.jpg

Støtte fra Stiftelsen DAM

Stiftelsen Dam har i vår satt opp et nytt program der organisasjoner kan søke om prosjektmidler i forbindelse med koronaepidemien. Stiftelsen deler ut 20 millioner i ekstraprogrammet. I april fikk initiativtaker Stavanger Universitetssykehus, i samarbeid med Norsk cøliakiforening, utdelt 191 750 kroner fra Stiftelsen Dam til å lage en informasjonsfilm om glutenfritt kosthold.

 

Klikk på logoene for mer info