hjørdis5.PNG

Her er Hjørdis med ei bursdagskake ho har laga til ein vennefamilie. Delt glutenfri glede er dobbel glede! (Foto: Privat)

Årets ildsjel 2018

NCF er heldige og har mange frivillige ildsjeler rundt om i det langstrakte Norge. Vi har i denne omgang lyst til å gjøre stas på én spesiell person som gir alt hun har for NCF. For 2018 er det ingen ringere Hjørdis Almelid Vikenes fra Ørsta som får utnevnelsen "årets ildsjel"! 

Foto: Privat


Hjørdis har mange gode egenskaper som gjør at tittelen er så fortjent. Hun er alltid positiv og blid, og gjør det lille ekstra for å hjelpe andre. Hun ser løsninger framfor utfordringer, der hun for eksempel tar med seg ingredienser fra eget kjøkkenskap når butikken ikke leverer i tide til bakekurs. Hun holder mange kurs, ikke bare bakekurs, og sier aldri nei til en utfordring. Til og med når hun egentlig burde ligget strakt ut på grunn av dårlig rygg, stiller hun opp. Hun er god på å gi tilbakemeldinger til de rundt seg, og er ellers en god ambassadør for Norsk cøliakiforening. Bakekursene i regi av Hjørdis er som regel fulle, og grunnen for det kan se ut til å være arbeidet hun legger ned i markedsføringen av kursene.

Så ikke for meg det fantastisk flotte arbeidet som lå foran meg

Foto: Privat

Det var en svært overrasket og rørt ildsjel som mottok utnevnelsen. Hun kunne fortelle at da bakeleder Gerd Tennøy (foto) ringte i 2006 for å høre om hun ville bli bakeleder, så hun ikke for seg det fantastisk flotte arbeidet som lå foran seg. Hjørdis har flere gode minner fra oppstartstida:

- I 2008 hadde vi åtte bakekurs vi to. Nå er vi som et "ektepar" å regne når vi ferdest ute, og arbeidet i NCF har gitt meg mange gode vennskap og beriket familielivet vårt på flere felt.

Hjørdis forteller også at vervene som bakeleder og likeperson, i tillegg til vararepresentant-vervet i sentralstyret, har gitt henne breddekunnskap om livet uten gluten og mange andre gode tips om det å leve godt med cøliaki. Som ektefelle til en med cøliaki og som mor til barn med cøliaki er det gode glutenfrie livet en viktig del av Hjørdis og familien sin hverdag. Hun trekker også fram viktigheten av at hele familien tar i et tak når det kommer til både bakekurs, skolering for skole- og barnehageansatte, program for barn og unge på fylkessamlinger og mye annet.

Norsk cøliakiforening sender også også en stor takk til alle dere andre frivillige ildsjeler som står på året rundt - uten dere hadde vi ikke hatt noen organisasjon!

 

 

 

Klikk på logoene for mer info