Norsk cøliakiforening – en organisasjon for deg som ikke tåler gluten. Vi er også til for alle berørte og de som ønsker å støtte oss.

454.JPG

Familiecampen ikke avlyst

En gledelig nyhet er at det nå ser ut til å bli Familiecamp i sommer. Alle deltakere får informasjon direkte, og det åpnes ikke for flere påmeldinger nå. Hvis noen ønsker å trekke sin påmelding, har vi satt fristen til 1. juni.

Nettprat_600x500.jpg

Spør våre eksperter

Har du spørsmål om glutenintoleranse? Trenger du kanskje noen råd om ernæring – eller tips til hvordan få til den glutenfrie baksten? Send inn spørsmål til nettpraten og få svar onsdager mellom kl. 18.00 og 20.00!

Sykehusgang_1200x500.jpg

Dine rettigheter:
Glutenfri mat på institusjoner

Har du vært innlagt på sykehus, og ikke blitt tilbudt noe annet enn frukt – når du egentlig har behov for mat som metter? NCF hører jevnlig historier om folk som ikke får glutenfri mat ved innleggelse på sykehus og andre institusjoner. Her får du vite hvilke rettigheter du har.

DGV_rikshospitalet_1200x500.jpg

Støtter forskning på cøliaki

Monica Hellmann, gründeren av Det Glutenfrie Verksted, støtter forskning på cøliaki ved Universitetet i Oslo med 1 krone av hver bakemikspose hun selger. Professorene og forskerne Knut E. A. Lundin og Ludvig M. Sollid er strålende fornøyde med samarbeidet!

Forstørrelsesglass2.jpg

Etterlysning

Mellom 60.000 og 80.000 mennesker i Norge går i dag rundt uten å vite at de har cøliaki. Kan en av dem være deg?

Hirse- og quinoagrøt med melk og friske bær_1.jpg

5 varianter av frokostgrøt

Få en god start på dagen med en sunn glutenfri frokostgrøt! I oppskriftene kan du bli bedre kjent med de sunne glutenfrie kornsortene. Visste du at Quinoa blir betraktet som en av verdens sunneste matvarer? Og at NASA bruker det som mat for astronautene sine? Mer om kornsortene finner du i hver enkelt oppskrift!

Dobbeltdiagnosen.jpg

Dobbeltdiagnosen cøliaki og diabetes type 1

Har du både cøliaki og diabetes type 1? Cøliaki er vanligere blant de som har diabetes type 1 enn i resten av befolkningen. 
 

Semper chiaknekkebrød_1200x500.jpg

Månedens produkt – mai

Månedens glutenfrie produkt i mai er Semper chiaknekkebrød.

glutenFRI 1-2020

  • Vårlig bakst
  • Norske cøliakiforskere ser lyst på fremtiden
  • Sparetips: Bedre og billigere å bake selv
  • Grunnstønaden: Dette skaper ikke tillit til politikerne
  • Bli med hjem til mesterkokken Tom Victor Gausdal, som er glutenfri på hjemmebane
Se også:

Om glutenFRI I Annonsering 
Utgivelsesplan I Arkiv

Finn glutenfrie spisesteder i Norge

Klikk på logoene for mer info