Kan jeg spise vanlige havregrynprodukter?

Hei, Jeg er 30 år gammel jente som har hatt cøliaki hele livet (diagnostisert ved ca 1 års alder). Mitt spørsmål er hvor viktig det er å bare spise «glutenfri» havregryn (som er irriterende mye dyrere), eller om jeg kan gå for «vanlige» havregrynsprodukter? Merker ikke noen symptomer når jeg spiser vanlige havregryn/havre. Jeg er ikke kjempefølsom for små mengder gluten (reagerer f.eks. ikke hvis jeg skulle ta en skje med ikke glutenfri kake), men kanskje tar kroppen min skade av små mengder selv om jeg ikke får tydelige symptomer? Kan jeg f.eks. øke sjansen for tarmkreft hvis jeg spiser vanlige havregryn? Takk for svar.

Trond svarer

Problemet med vanlig havregryn er at mengden tilblandet hvete (bygg/rug) er så uforutsigbar. Havre er en såpass viktig matbestandel for cøliakere at man vil ha noe som er garantert glutenfritt. Hvor mye hvete det nå er i vanlig havregryn vet jeg ikke, men muligens er selv vanlig havre glutenfritt, det meste av tiden, men....

Man kan argumentere med at du sikkert mottar grunnstønad som skal kunne sponse slike produkter.

Klikk på logoene for mer info