Sara, 5. juni 2018 07:26

Sønnen min har akkurat fått diagnosen cøliaki og prøver å få en oversikt over hva han kan spise. Har skjønt at havre er glutenfritt. Men jeg finner ikke noe hel havre eller havrekli merket med glutenfri. Står ofte kan inneholde spor av gluten står det. Kan han da spise dette? Har også funnet hele amaranth frø og quinoa, men det står ikke spesifisert at de er glutenfrie selv om de er naturlig glutenfrie. Kan han spise det?

Trond svarer

Som du ser så er merkingsreglene slik at dersom det er tilsatt noe fra hvete, så står det det i innholdfortegnelsen. Naturlig glutenfrie produkter er ikke merket glutenfrie, selvom de er glutenfrie. Havre kan inneholde spor av hvete pga forurensing fra produksjonen, så det finnes spesialdyrket havre som dyrkes på kornåkre langt unna annen kornproduksjon slik at de er ikke forurenset med andre kornsorter. Jeg tror Rema har dette.

Klikk på logoene for mer info