Har restauranten lov til å behandle de som har glutenallergi slik?

For tiden er jeg under kreft behandling,og får cellegift hver fjortende dag. I den forbindeise får jeg dårlig matlyst,fordi det smaker bittert av alt. Og jeg må si alt glutenfritt brød byr meg direkte i mot. Når jeg er på behandling i Bodø bor jeg på sykehotellet ,og spiser der.Verken til frokost eller lunsj er det lagt fram glutenfritt brød mens det bugner av andre brødsorter. Jeg må da spørre om det er mulig å få glutenfritt . Det får jeg,men noe som ligner på frossen deig som må i en brødrister for å få det til å ligne på brød. Når man har veldig dårlig matlyst fra før blir den ikke bedre av dette. Mitt spørsmål er dette: har restauranten lov til å behandle de som har glutenallergi eller andre allergener slik?

Trond svarer

Lov til som i loven vet jeg ikke helt, men det er klart et sykehotell har et større ansvar med å kunne tilby akseptabel mat til pasientgrupper. Vi i Cøliakiforening har jobbet mot sykehusene for å sikre at cøliakere som legges inn på sykehus får glutenfri mat fra første dag, men muligens vi har "glemt" sykehotellene, noe vi burde ta fatt i. Vi er i ferd med å lage en kampanje rettet mot ulike yrkesgrupper inkludert kokker/ resturant/serveringspersonell. Jeg skal sende tipset om å inkludere sykehotellene i informasjonskampanjen. Takk for at du sa i fra.