Kan inneholde spor av

Kan en med cøliaki spise Freia melkesjokolade når det står at den kan inneholde hvete?

Trond svarer

Ja, merkingen: "kan inneholde spor av" er mer en juridisk terminologi for å sikre seg mot erstatningssøksmål om en allergiker skulle reagert, enn en reell fare for en cøliaker. Det er i praksis uansett så lite at det ville ha kvalifisert som glutenfritt om man hadde målt det (<20 mg gliadin/kg vare).

Klikk på logoene for mer info