Presse

Pressekontakter
 

altGeneralsekretær
Knut H. Peterson

knut.peterson@ncf.no
958 25 660

 

Inntil 80 000 vet ikke at de har cøliaki

altInformasjonskonsulent / redaktør
Nina Sævik

nina.saevik@ncf.no
976 13 479


 

altRådgiver ernæring
Lise Friis Pedersen

lise.pedersen@ncf.no
934 20 292



Foto: Bård Gundersen


Logo (jpg)

altalt


Noen fakta:

  • 7-8 % av befolkningen tåler ikke gluten. 1-2 % har cøliaki, 5-7 % har ikke-cøliakisk glutensensitivitet, svært få har DH eller hveteallergi.
  • Ca. 100 000 personer har cøliaki, men kun 20 % av disse har fått en diagnose. Det vil si at ca. 80 000 personer går rundt med plager de ikke kjenner årsaken til.
  • Gluten er protein som finnes i hvete, rug og bygg og alle varianter og hybrider av disse kornsortene som durumhvete, spelt, emmer, enkorn, tritikale og kamut.

Mer om:

Brosjyre

Aktuelle saker

Handlekurv_stor.jpg

Hvor stor bør grunnstønaden være?

Det er det store spørsmålet som opptar Norsk cøliakiforening nå.
- Vi synes at SIFOs forslag virker for lavt, og vil vurdere denne rapporten grundig, sier generalsekretær Knut H. Peterson.

Månedens produkt august 2018_300dpi.jpg

Månedens produkt

Flerkornsbrød fra Schär er denne månedens produkt.

Handlevogn3.jpg

Staten ser på grunnstønaden

– Vi har all grunn til å tro til at personer med cøliaki fortsatt vil få grunnstønad, sier generalsekretær Knut H. Peterson.

ice-2759348_1920.jpg

Her får du is med glutenfri kjeks

Er du på jakt etter iskrem med glutenfri iskjeks, så kan du ta en titt på denne listen. Dette er tips fra engasjerte medlemmer og følgere i sosiale medier fra hele landet.

gF-2 til web.jpg

Medlemsbladet glutenFRI

I denne utgaven kan du få gode tips til å reise med cøliaki, samt lese om dobbeldiagnosen cøliaki og diabetes. Professor Knut Lundin skriver om forskning på "cøliakipillen", og vi har testet glutenfrie brødblandinger. Dessuten byr vi på flere inspirerende oppskrifter til lyse sommerkvelder. 

Familiekneipp_NO.png

Månedens produkt

Fria Familiekneipp - et klassisk glutenfritt kneippbrød bakt på surdeig - er denne månedens produkt

Klikk på logoene for mer info