Kokker_1200x500.jpg

Kurs for kokker, servitører og annet kjøkkenpersonell

Delta på kurs for kokker, servitører og annet kjøkkenpersonell, og få kunnskapen du trenger for å servere trygg glutenfri mat.

Visste du at «strekmunn» på mattilsynets smilefjesordning kan skyldes dårlig merking av allergener? Hvordan skal maten merkes? Hvordan skal man unngå kontaminering? Hva er glutenholdig og hva er glutenfritt? Få svar på alle disse spørsmålene.

Delta på kurs for kokker, servitører og annet kjøkkenpersonell, og få kunnskapen du trenger for å servere trygg glutenfri mat. Rådene for håndtering av glutenholdig mat kan overføres til andre allergener.

Kurset tar for seg følgende tema:alt

  • Hva er cøliaki og hva er konsekvensene av å få i seg gluten hvis man har cøliaki.
  • Hvilken mat som er glutenholdig og hvilken mat som er glutenfri.
  • Ansvarsfordeling mellom gjest, kokk og servitør.
  • Merkeregler.
  • Praktiske tips og råd til hvordan servere, håndtere og tilberede trygg glutenfri mat.
  • Tips til god kommunikasjon for å sikre god helse og trygghet for gjester som har behov for glutenfri mat.

Har fått økt kunnskapen slik at jeg kan sikre kundene 100 % glutenfri mat, og at vi behandler maten på riktig måte

Tidligere kursdeltager

Påmelding

  • Ved interesse for kurs, ta kontakt med Iselin Bogstrand Sagen i NCF for å sette opp et kurs på for de ansatte i restauranten/kafeen/kantinen. Pris 250,- per deltaker.

    iselin.sagen@ncf.no
    Tlf: 954 18 998

Klikk på logoene for mer info