Aktuelt

Jordbærkake_1200x500_2.jpg

Tips til et glutenfritt tilbud på 17. mai

17. april 2018

Nasjonaldagen er dagen da mange barn ønsker å spise så mange pølser, kaker, brus, og is som de bare orker!

Månedens produkt_mollerens_1200x500_3.jpg

Månedens produkt

06. april 2018

Møllerens Fin Melblanding er et lyst bakemel som passer like godt til søtbakst som brød og rundstykker.

glutenFRI 1-2018_1200x500.jpg

Medlemsbladet glutenFRI

22. mars 2018

I denne utgaven kan du blant annet lese om hva som er status på blodprøven som kan lette diagnostiseringen og årets kampanje hvor NCF skal finne 1000 barn med cøliaki. Vi har også testet glutenfrie knekkebrød, og du får inspirasjon til sunn og god bakst!

Glutenfri matmesse 2018_1200x500.jpg

Glutenfri matmesse i Lillestrøm

12. mars 2018

Velkommen til glutenfri matmesse på Norges Varemesse i Lillestrøm, lørdag 14. april!

ElementaryPupilsEnjoyingHealthyLunchInCafeteria.jpg

Bli kursholder i NCF

05. mars 2018

NCF skal heve den glutenfrie kompetansen blant fagpersoner – vi søker engasjerte kursholdere til kursing av «ansatte på institusjoner», «kokker», «servitører» og «ansatte på skole, SFO/AKS og barnehage».
 

Kreta_1200x500.jpg

Glutenfritt på Kreta

01. mars 2018

Nyt avslappende dager, fine opplevelser og god glutenfri mat på Kreta!

crossgrainsvart.JPG

Stor europeisk undersøkelse

20. mars 2018

Association of European Coeliac Societies (AOECS) ønsker nå å undersøke hvordan Crossed grain-symbolet blir oppfattet av forbrukere og produsenter over hele Europa. Bli med på undersøkelsen du også.

Baby_1200x500.jpg

Innføring av glutenholdig mat hos spedbarn

06. februar 2018

Spedbarn skal ha en gradvis glutenintroduksjon først etter at de er 4 måneder og ikke eldre enn 12 måneder.

454.JPG

Familiecamp i idylliske omgivelser

24. januar 2018

Med masse glade barn, mange morsomme aktiviteter og bare glutenfri mat!

Emalje3.jpg

Cøliaki og tenner

24. august 2017

Ubehandlet cøliaki i barndommen kan føre til emaljeskader på de permanente tennene.

God sommer_1200x500.jpg

Får du i deg nok D-vitamin?

06. januar 2017

I disse dager glimter sola med sitt fravær. Det betyr mindre D-vitamin på oss – og at dagsbehovet må dekkes gjennom maten vi spiser. 

Happyboyafterhealthexamatdoctor'soffice(1).jpg

Kurs for leger

01. november 2017

Norsk cøliakiforening (NCF) vil heve kompetansen om glutenintoleranse, symptomer og diagnostisering, og arrangerer flere kurs for leger i 2018.

 

Salamiskive_1200x500.jpg

Jern – vi klarer oss ikke uten!

22. mars 2017

Visste du at jern ikke dannes i kroppen og derfor må tilføres via kostholdet? Eller at jernmangelanemi er en av de vanligste mangelsykdommene i verden? Lær litt om jern!

GirlBeingReassuredByNurseInHospitalRoomnett.jpg

Kurs for helsesøstre

07. desember 2017

Symptomer på cøliaki handler ikke bare om magesmerter. Mange barn er slappe og syke uten å vite hvorfor. Helsesøstre ser barna på skolen eller helsestasjonen, og har en unik mulighet til å fange opp barn som går med udiagnostisert cøliaki.

Frukt og musli_1200x500.jpg

Kostfiber – viktig for helsa

04. april 2017

Med små grep kan du gjøre den glutenfrie kosten mer fiber- og næringsrik. Her får du noen tips.

Øl_1200x500.jpg

Glutenfri øltest

30. juni 2017

Heldigvis har det blitt stadig bedre utvalg av glutenfritt øl. I denne testen har vi testet 12 norskproduserte  og selvsagt glutenfrie  øltyper!

lundinlive2.jpg

Lundin live

24. november 2017

Rundt 100 interesserte personer hadde møtt opp for å høre om det siste innen forskning på cøliaki med professor Knut E.A. Lundin da NCF Oslo og Akershus inviterte til medlemsmøte i november. Nå kan du se foredraget her.

Årets glutenfrie bedrift_Foto_Hilde M_Gravdal_3.jpg

Prisen Årets glutenfrie bedrift 2017 er delt ut

20. november 2017

NCF delte i går ut prisen Årets glutenfrie bedrift 2017 til bedrifter innen kategoriene Produsenter, Konditorier og Serveringssteder. Årets vinnere er henholdsvis REMA 1000, Harry Bakeri & Kaffebar og Bistro’n Kiosk og Gatekjøkken.

Waitressservingattable.jpg

Kurs om trygghet og glutenfri matglede

26. oktober 2017

Vet du hvordan du håndterer glutenfri mat på en trygg og god måte? NCF skal øke kompetansen om cøliaki og glutenfri livskvalitet i samfunnet. Vi har kurs for kokker og servitører, for ansatte på helseinstitusjoner og for ansatte på skoler/SFO og i barnehager. Hjelp oss å spre ordet!

 

 

 

Fotballjenter.jpg

Trivsel for alle på arenaen

10. oktober 2017

La alle barn få tilbud om god og sunn mat i idrettshallen eller på andre arrangementer – også de som ikke tåler gluten! Her får du tipsene til enkel, sunn og glutenfri mat.

Resten av innholdet er bare for våre medlemmer

Logg deg inn eller bli medlem

Klikk på logoene for mer info