Ut på tur?

Glutenfritt kosthold bør ikke hindre deg i å reise hvor du vil!

Det handler om å se mulighetene, ikke bare begrensningene. Det er veldig forskjellig hvordan den enkelte føler behov for å forberede seg til "glutenfri reise".

Mange tar det som det kommer, andre planlegger og undersøker til minste detalj. Det er først og fremst cøliakiforeningene i det enkelte land som kan gi råd om hvor du kan få tak i glutenfrie produkter i det landet du vil besøke, og fortelle nærmere om hvor kjent glutenfri mat er på spise- og overnattingssteder.

I Finland og Sverige fungerer det oftest svært greit med glutenfritt, Danmark "henger litt etter". Se gjerne NCFs Facebookside - der kan du plukke opp mange tips.

Mange av våre fylkeslag/lokallag har gode tips for kjente feriesteder. Kontakt gjerne laget ditt for å høre. Er du heldig, kan de sette deg i kontakt med noen som har gode kunnskaper om glutenfritt på stedet du skal reise.

Glutenfritt i Norge
Skal du på farten i Norge? "Glutenfritt i Norge" inneholder en oversikt over spise- og overnattingssteder i Norge som har et glutenfritt tilbud. Oversikten inneholder steder som NCF har snakket med og kvalitetssikret. Det gis likevel ingen garantier, og er du veldig sensitiv mot spor av gluten, bør du utvise forsiktighet og undersøke tilbudet nærmere.

Vi ønsker deg god glutenfri tur! Har du noen nyttige tips om utsalgssteder og spisesteder, så ikke nøl med å sende oss dette.

 

 

 

 

 

 

Norsk cøliakiforening I Pb 351 Sentrum 0101 Oslo | 22 40 39 00 | post@ncf.no